Gazpacho er en kald tomatsuppe, og kommer opprinnelig fra Andalucia – helt sør i Spania. Gazpacho smaker nydelig på varme sommerdager, og er full av sommerens modne tomater, rødløk, grønn paprika og agurk – og litt attåt.
Gazpacho er enkelt å lage, men trenger noen timer i kjøleskapet. Den serveres nemlig aller best iskald, med god olivenolje, nykvernet pepper og friske urter på toppen.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
1,2 kg modne tomater, fjern skrott og kutt i terninger
2 hvitløksfedd, finhakket
20 cm agurk, skrelt og hakket i terninger
1 stor grønn paprika, hakket
1/2 rødløk, hakket
4 ss rødvinseddik (eller hvitvinseddik
1 ss balsamicoeddik
0,5 dl god olivenolje
1 ts salt
0,5 ts spisskummen
0,5 ts kayennepepper
Salt og pepper etter smak
1 skive tørt brød, i biter/smuler
Frisk basilikum eller persille
God olivenolje og chiliflak
SLIK GJØR DU:
Skyll og klargjør alle grønnsakene.
Ha grønnsakene i en blender.
Blend et par ganger, pass på å skyve alt ned fra sidene.
Hell sakte over olivenolje, mens du blender på middels fart.
Tilsett eddik og brød, og blend til du har en helt jevn suppe.
Krydre med spisskummen og kayennepepper, og smak til med salt og pepper.
La suppen “sette” seg i kjøleskapet til den er helt kald (gjerne 4 timer).
Strø over frisk basilikum, nykvernet pepper, et knip chiliflak og god olivenolje før servering.
PRØV TOMAT- OG MOZZARELLASALATEN CAPRESE – EN ANNEN RETT SOM OGSÅ HØRER SOMMEREN TIL!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!