Tomat og mozzarellasalat (eller Caprese som den kalles på italiensk) trenger knapt noen introduksjon. Den er godt kjent for de fleste. Og for meg er det den ultimate sommersalaten. Det blir ingen sommer uten. Eller ingen sommeruke uten – og det er ingen overdrivelse.
Tomat og mozzarellasalat er rimelig enkelt å lage. Jeg vil faktisk påstå at alle kan lage en Caprese. Og du trenger heller ingen oppskrift. Bare tenk på det italienske flagget: GRØNT, HVITT og RØDT. Det grønne er duftende frisk basilikum. Det hvite er selvfølgelig mozzarella (og da gjerne bøffelmozzarella). Og til slutt det røde – deilige, solmodne tomater. BASTA!
DU TRENGER:
(Til 2 personer)
2 mozzarella (gjerne bøffelmozzarella)
3-4 modne tomater
God olivenolje
Maldonsalt og kvernet pepper
Masse basilikum, hakket
SLIK GJØR DU:
Skjær mozzarellaen i skiver.
Skjær tomatene i skiver.
Finn fram et fat.
Legg på mozzarella og tomat annenhver gang (eller over hverandre som jeg har gjort).
Krydre med nykvernet pepper og maldonsalt.
Hell over godt med olje.
Strø til slutt over masse fersk basilkum.*
Server, og nyt sommeren på en tallerken!
*Det er også veldig godt å ha litt pesto over, men jeg foretrekker uten.
JEG KAN OGSÅ ANBEFALE DENNE SOMMERFRISKE LINSESALATEN MED SOPP RUCCOLA OG SITRON!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BUON APPETITO!
Viktig med modne tomater, og nå er det jo tiden for det.
Spiste den for første gang i Firenze, men den smaker like godt her iFrankrike
Tomatene er alfa omega!