fbpx

FRITERTE SQUASHBLOMSTER – SOMMERENS «MÅ HA»!

Friterte squashblomster

Squashblomster kan være vanskelig å få tak i i norske butikker. Men er du så heldig å komme over noen av disse store, gule blomstene, er det bare å raske de med deg. Og er du på ferie i for eksempel syd-Europa, så bugner det over av squashblomster nå på sommeren. Det koster ikke all verden heller, i motsetning til i Norge.

Vi er så heldige å ha vår egen grønnsakshage (det er vel egentlig obligatorisk når man er sammen en gartner..). Og vi kan plukke 15-20 blomster annenhver dag. Så jeg kan trygt å si at det blir servert en del friterte squashblomster i løpet av sesongen. Det er desverre ikke det sunneste du kan spise  – men det er jo så godt!

Server de friterte squashblomstene alene som snacks, eller sammen med en salat med for eksempel spinat, feta og granateple.

 

Friterte squashblomster

 

DU TRENGER:

(Til ca 15-20 blomster)

2 dl mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1,5 dl øl (evt. farris)
1 egg
2 ss olivenolje
0,5 dl vann
Olje til fritering (jeg bruker raps- eller solsikkeolje)
Maldonsalt

 

SLIK GJØR DU:

Bland mel, bakepulver og salt i en mellomstor bolle.
Visp egg og olje i en liten bolle, og bland det så sammen med melet.
Visp ølet inn i røra, og juster med vann til slutt.
Røren skal ha samme konsistens som en pannekakerøre.
La røren sette seg i kjøleskapet i ca 30 min.
Ha olje i en høy stekepanne, og varm opp på sterk varme.
Dypp blomstene i røren (slik at de blir helt dekket), og friter de i oljen.
Ikke friter for mange blomster av gangen, da vil de sitte fast i hverandre.
Når de begynner å bli gylne, er det på tide å snu blomstene.
Når de er gylne på den andre siden, legger du de på litt tørkepapir (for å trekke ut overflødig olje).
Stek alle blomstene, dander de på et fat, og dryss over litt maldonsalt
Server mens de fortsatt er lunkne og sprø. 

 

Friterte squashblomster

 

VISSTE DU AT DU KAN LAGE KAKE AV SQUASH? PRØV DENNE NYDELIGE SQUASHKAKEN GLASERT MED SITRON!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “FRITERTE SQUASHBLOMSTER – SOMMERENS «MÅ HA»!”

  1. Vi spiste disse i den lille byen du anbefalte da vi var i Frankrike sist, det var stort marked der og vi fikk dem servert med en dipp mener jeg å huske. Vet du hva det var?

    1. EVAiPROVENCE

      Hei Kirsten! Tipper det var i Valbonne, kan ikke det stemme? Men hvilken dipp, aner jeg ikke… Jeg lager noen ganger en salsa til. Og det er veldig godt:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen