FYLT AUBERGINE MED DEN DEILIGE SMAKEN AV HELLAS

Fylt aubergine

Jeg er veldig glad i moussaka, men i dag hadde jeg lyst til å prøve noe annet – fortsatt inspirert av Hellas. Og det resulterte i fylt aubergine med lammekjøtt, tomatsaus og fetaost. Og det smakte alldeles nydelig!

Utfordringen med lage aubergine i en hektisk hverdag, er at den trenger tid på seg for å få fram sin gode smak. Derfor bør auberginebåtene aller helst bakes i ovnen kvelden før. Men deretter lager du denne nydelige, greske middagen på under en halvtime!

 

Fylt aubergine Fylt aubergine

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

2 store auberginer
1 løk, hakket
Olje til steking
2 hvitløksfedd, finhakket
400 g kjøttdeig av lam*
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts oregano, tørket
1 liten ts spisskummen
1 liten ts kanel (valgfritt)
1 boks tomat
2 ss tomatpuré
1 ss sukrin/sukker, etter smak
1 neve sorte oliven
100 g fetaost, smuldret

*Du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller kabonadedeig.

LETT GRESK SALAT:
Blandet salat
1/2 rødløk, kuttet i tynne ringer
Ca. 20 cherrytomater, kuttet i to
2-3 ss olivenolje + 1/2 presset sitron + 1/2 ts tørket timian

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader og smør en stor ildfast form.
Kutt auberginene i to. Og kutt deretter et terningmønster i midten (se bilde over).
“Scoop” terningbitene ut med en skje.
Pensle litt olje i de tomme auberginebåtene, legg de i den ildfaste formen, og stek i 30 min.*
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min. Ha i hvitløk og stek i 1 min.
Ha i auberginterningene, og stek til det er mykt, ca. 15 min.
Ha i kjøttdeigen, og brun den mens du moser den med en gaffel.
Krydre med salt, pepper og oregano.
Tilsett tomater, og smak til med sukrin,
Ha i oliven og bland godt.
Fyll de bakte auberginbåtene med kjøttblandingen.
Smuldre over fetaost, og bak de i ovnen til osten begynner å bli gyllen, ca. 13-15 min.
Bland sammen salaten og vinaigretten, og server auberginebåtene.
Server med en lett gresk salat til.

*Har du dårlig tid, kan du forsteke auberginene i kun 15 min. Eller steke de i kvelden i forveien. 

 

Fylt aubergine

 

DISSE MINIPIZZAENE PÅ AUBERGINEBUNN KOMMER OGSÅ ANBEFALT PÅ DET STERKESTE

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen