LETT OG RASK PAELLA MED RØKT PAPRIKA OG BLOMKÅLRIS

Lett paella med blomkålris

Paella er utrolig godt. Full av gode krydder, godsaker fra havet og selvfølgelig grønnsaker. Og det eneste som trekker ned, er egentlig risen. I paella brukes enten paellaris eller risottoris. Og begge disse ristypene gir lite næring, men desto flere raske karbohydrater. Noe som ikke er så heldig for kroppen (da disse karbohydratene fører til en høyere blodsukkerstigning).

Derfor har jeg laget min egen variant, og byttet ut risen med blomkålris. Og det funker som ei kule! Blomkålris har nesten samme konsistens som vanlig riskorn, og er nøytral på smak. Og ikke minst, raskt å tilberede. Så denne paellaen er en sikker vinner, hvis du har lyst til å være snill mot både ganen og magen!

 

Lett paella med blomkålris

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner)

1 stort blomkålhode, skylt og kuttet i små buketter
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 rød paprika, kuttet i terninger
1 squash, kuttet i tynne halvmåner
1 ts gurkemeie
1 ts røkt paprikapulver
1 klype safranpulver
1 dl hønsekraft (alt. grønnsaksbuljong)
300 g torsk
20 store reker/scampi
Ca. 70 g. chorizo
2,5 dl erter
Salt og pepper
1 sitron
Olivenolje

 

SLIK GJØR DU:

Lag blomkålris ved kjøre blomkålbukettene gjennom en foodprosessor, til riskornstørrelse.*
Bruk en høy stekepanne, og stek løken blank i litt olje, ca. 3 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Senk varmen, ha i paprika og squash, la grønnsakene steke seg møre under lokk, ca. 10 min.
P.S! Rør i bunnen innimellom.
Ha i blomkålrisen, gurkemeie og paprikapulver, og bland godt.
Tilsett til slutt kraft/buljongvann, torsk, scampi, chorizo og erter, og kok opp.
La det simre under lokk over svak til medium varme til torsken/scampien er ferdig, ca. 10 min.
Krydre med salt og pepper, skvis over sitron og ringle over olivenolje.

*Detaljert oppskrift på blomkålris finner du HER!

 

Lett paella med blomkålris

 

PRØV OGSÅ BLOMKÅLRISOTTO! MYE SUNNERE ENN VANLIG RISOTTO – OG MINST LIKE GODT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen