Dette er både en saftig og sunn formkake, som like gjerne kan spises til frokost som til kvelds. Og som kan lages helt uten “kjøkkenverktøy”. Du bruker rett og slett et lite beger med naturell yoghurt som utgangspunkt, og deretter bruker du det tomme begeret som målebeger. Et litt artig konsept, synes nå jeg.
Formkaken er naturlig søtet med banan, og smaksatt med granateplekjerner som gir litt “chrunch”. I tillegg er den laget av havre, som ikke bare går for å være det sunneste korslaget i verden, men som også gjør denne kaken glutenfri!
DU TRENGER:
(1 vanlig brødform)
1 beger naturell yoghurt (et lite vanlig beger)
0,5 beger nøytral olje (bruk det tomme yoghurtbegeret som målebeger)
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt (evt. 5-6 dråper Stevia vaniljedråper)
3 godt modne bananer
3 beger havremel*
2 ts bakepulver
1 beger granateplekjerner (bruk det tomme yoghurtbegeret som målebeger)
Smør (smøring av form)
GLASUR (VALGFRITT):
Sukrinmelis+vann**
Granateplekjerner til pynt
*Havremel lager du enkelt ved å mikse havregryn i en blender eller med en stavmikser. Bruk glutenfritt havregryn for glutenfri kake!
**Sukrinmelis kan kjennes litt kaldt på tunga, så hvis du tåler litt sukker så anbefaler jeg å bruke vanlig melis.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en brødform.
Ha yoghurt i en bolle, og visp inn olje.
Visp inn eggene (ett egg av gangen), og deretter vaniljeekstrakt.
Mos bananene godt med en gaffel, og bland det sammen med det våte.
I en annen bolle blander du mel og bakepulver.
Vend det tørre inn i det våte.
Bland til slutt inn granateplekjernene.
Hell røren over i formen, og sett i stekeovnen.
Stek i ca. 30-35 minutter, til kaken begynner å bli gyllen (og tannpirkeren er tørr).
PRØV OGSÅ MUNTER MARMORKAKE MED SPELTMEL – SUKKERFRI
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!