Grønne linsewraps er for deg som er ute etter et spennende måltid, som både smaker godt og metter lenge i magen. Disse utgjør rett og slett en gavepakke fra deg til kroppen din: naturlig glutenfrie, uten raske karbohydrater og fulle av næring.
Grønne linsewraps er for det første laget av linser, som er rike både på proteiner (som er kroppens viktige byggestener) og kostfiber (som fordøyelsen elsker). Deretter har du egg, som gir enda mer påfyll av proteiner, vitaminer og mineraler. Og til slutt, spinat som inneholder blant annet jern og masse antioksidanter (som beskytter og reparerer cellene i kroppen).
Til slutt er det opp til deg å toppe disse spennende wraps´ene med det pålegget du liker aller best. Men jeg kan jo røpe at min versjon – med kremost, røkelaks, frisk spinat og sesongens asparges – slettes ikke er å forakte 😉
DU TRENGER:
(Gir 4 wraps)
2 dl røde linser
3 dl vann, kokende
2 egg
3 store never spinat, skylt
2 ss olivenolje, extra virgin
1 klype salt
Krydder (jeg brukte timian og muskatnøtt)
Røra kan oppbevares i et glass i kjøleskapet.
SLIK GJØR DU:
Skyll linsene godt, ha de i en blender og hell over kokende vann.
Ha i egg, spinat, olivenolje og krydder.
Miks til en helt jevn væske.
Stek i litt olje over middels varme til wrap´en er stiv i midten, og løsner fra stekepannen, ca. 6-7 min.
Snu den, og la den steke til den er ferdigstekt, ca. 5-6 min.*
Fyll på med ditt favorittpålegg, rull de sammen og nyt!
*PS! De er litt skjørere enn vanlige wraps, så ha tålmodighet når du steker de. Og den første wrap´en er alltid den vanskeligste.
PRØV OGSÅ SAFTIGE SQUASHWRAPS –GLUTENFRI!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR DAGLIG MATGLEDE OG OPPSKRIFTER FRA MIDDELHAVET!
BON APPÉTIT!