MAGISK MØTE MED MENTON – LA FÊTE DU CITRON

Magiske Menton - Sitronfestival

I februar skjer det mye langs Côte d´Azur. De imponerende mimosatrærne er i full blomst, og tar du kjøreturen langs Route de Mimosa, er det vanskelig å ikke la seg imponere av mengdene med gule blomster som stråler mot det turkise Middelhavet. Du kan også oppleve det viktigste karnevalet i Frankrike, der store, fargerike blomster-flåter danser seg gjennom gatene i Nice. I år er temaet King of fashion, og du kan lese mer om karnevalet på den offiselle siden.

Og så har du selvfølgelig Sitronfestivalen i Menton – La fête du citron! Og som i fjor (og forfjor), er Sitronfestivalen i Menton absolutt verdt et besøk! For akkurat ett år siden var de 10 meter høye figurene laget av sitroner og appelsiner, dekket av snø. Men i år skinte solen, temperaturmåleren viste opp mot 13 grader – og det ga en helt annen opplevelse!

 

Menton sitronfestival 2018Magiske Menton i all sin fargeprakt. Bildet er lånt fra Dondytour.com, og er nok tatt på en av de 316 soldagene i året…

Menton er den siste kystbyen på den franske siden av rivieraen, før du bokstavelig talt går over grensen til Italia. Og det bærer byen preg av. I mine øyne har den en uslåelig miks av det franske og det italienske. Husene er malt i sterkere farger enn de ellers duse pastellfargene vi ser langs côte d´Azur.

På barene kjøler man seg ned med pastis og lemoncello, og på resturantene kombineres deilige italienske antipasti og pasta-retter, med fransk sjømat, franske oster og franske konditorkunstverk. Det snakkes fransk og italiensk om hverandre (med litt engelsk innimellom), og langs de lange, innbydende strendene leker alle barna sammen – uansett hvilket land de kommer fra. Menton har også sitt eget lille mikro-klima, og på den offisielle nettsiden deres skryter de av 316 soldager i året. Det er slettes ikke verst!

 

Menton sitronfestival 2018

Menton er allmenn kjent som “sitron-byen”, og uansett hvor du går så omgis du av bugnende sitron- og appelsintrær. For lenge, lenge siden var produksjon av sitrus-frukter selve hovednæringen for byen, men etterhvert som årene gikk begynte produksjonen å dale.

Men i dag har byen satt nytt fokus på å bygge opp igjen sitrus-produksjonen i samarbeid med lokale bønder og landeiere, slik at Menton kan fortsette å være den kjente “sitron-byen” som seg hør og bør. De har selvfølgelig også sin egen sitron (Citron de Menton) med en unik smak og kvalitet, og som er i ferd med å bli et eget varemerke.

 

Magiske Menton - Sitronfestival

LA FÊTE DU CITRON!

Fra 16. februar til 3. mars arrangeres den årlige sitronfestivalen i Menton (La Fête du Citron) – faktisk den 86 i rekken! Over 140 tonn med sitroner og appelsiner går med til å lage de opptil 10 meter høye figurene og flåtene som er dekket av sitrus-frukter. Temaet for festivalen i år “Fantastiske verdener”, der du blant annet kan nyte synet av Aladdin, drager og ørner.

Selve utstillingen tar plass på Jardins Biovès, og én billett koster 12 euro (for barn under 6 år er det gratis). Tre ganger i løpet av festivalen (18.2, 24.2 og 3.3) trekkes også figurene ut i gatene i en fargerik parade med konfetti, orkester, dansere og fengende rytmer.

 

Magiske Menton - SitronfestivalMagiske Menton - SitronfestivalMagiske Menton - Sitronfestival

Det er fortsatt én uke igjen av denne fargerike utstillingen. Så hiv deg på flyet, i bilen, eller på toget – og opplev magien i Menton!

 

I MELLOMTIDEN KAN JEG KANSKJE FRISTE MED EN NYDELIG SITRONCRUMBLE MED MARENGS!

 

BONNE JOURNÉE!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

2 hendelser på “MAGISK MØTE MED MENTON – LA FÊTE DU CITRON”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen