BYGGRYNSALAT MED BAKT AUBERGINE, FETA OG BLÅBÆR

Byggrynsalat med aubergine, feta og blåbær

På sommeren får jeg alltid et behov for å spise litt lettere enn resten av året. Og jeg har ekstra lyst på frukt og bær. Ikke nødvendigvis bare for å passe på formen, men fordi kroppen forteller meg det. Og da er jo byggrynsalat med bakt aubergine, feta og blåbær et perfekt alternativ!

Men hva består egentlig en salat av? Det har etterhvert blitt slik at vi kaller en kald rett som inneholder diverse grønnsaker for salat. Og noen ganger den trenger ikke nødvendigvis å inneholde grønne salatblader en gang! Salatblader finner du ikke i denne retten heller. Men du finner aubergine, løk, hvitløk og blåbær – blandet med blant annet byggryn og fetaost!

I likhet med andre kornsorter har byggryn et høyt karbohydratnivå. Men byggryn er også rik på kostfiber, viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter, som er viktige byggesteiner som er helsefremmende for kroppen. Og det høye fiberinnholdet bidrar til å en jevnere blodsukkerstigning, og er derfor et bedre alternativ enn for eksempel pasta.

 

Byggrynsalat med aubergine, feta og blåbær

 

DU TRENGER:

(Gir 3 middagsporsjoner eller 6 porsjoner som tilbehør)

2 auberginer, kuttet i terninger
1 løk, kuttet i tynne kvartmåner
1 hel bakt hvitløk (valgfritt, men anbefales!)
2-4 ss olje
2 dl byggryn (+ 1/2 buljongterning i vannet hvis du har)
100 g fetaost, smuldret
1 neve basilikum, finhakket
To håndfuller med blåbær
Salt og pepper

Klikk her for oppskrift på bakt hvitløk!

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Fordel auberginterninger utover.
Legg løk (og evt. hvitløk) i en liten ildfast form (på samme brett).
Strø over salt, ringle over litt olivenolje, og rør rundt.
Bak i ovnen til auberginen er myk, ca. 25 min.
P.S. Rør rundt etter halvendt tid!
Kok byggrynene etter anvisning på pakken (men putt gjerne en halv buljongterning i vannet).
Bland byggryn, aubergine og løk/hvitløk på et fat.
Smak til med salt og pepper.
Strø over fetaost, basilikum og blåbær til slutt.
Serveres lunken og spises enten “au naturel” – eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

 

Byggrynsalat med aubergine, feta og blåbær

 

HVIS DU ER LIKE GLAD I AUBERGINE SOM MEG, KAN JEG ANBEFALE AUBERGINPIZZA!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen