BROKKOLI, PARMESAN OG HVITLØKSQUINOA – TILBEHØR – LUNSJ – MIDDAG

Brokkoli, parmesan og hvitløksquinoa

Brokkoli, parmesan og hvitløksquinoa passer godt både til lunsj og til middag, og selvfølgelig som tilbehør til kjøtt, fisk eller grillmat. Spiser du den til lunsj, er den god kald. Til middag er den best varm. Og som tilbehør – ja, det kommer selvfølgelig an på hva du spiser til!

Jeg bruker mer og mer quinoa i matlagingen. Først og fremst fordi jeg synes det er godt, men også på grunn av sitt høye næringsinnhold – samtidig som det er glutenfritt! Og det er vel verdt å skrive seg bak øret til neste gang du trenger tilbehør til fisken eller kjøttet!

 

Brokkoli, parmesan og hvitløksquinoa

 

DU TRENGER:

(2 porsjoner)

2,5 dl quinoa
1 medium stor løk, kuttet i små biter
5 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning
1 medium stor brokkoli, kuttet i små buketter
1 ts tørket timian
1/2 ts pepper
100 g revet parmesan + litt topping
5 hvitløksfedd, finhakket*
4 skiver bacon, kuttet i små biter (valgfritt)
Litt olje til steking

*Når jeg bruker mye hvitløk i en rett, pleier jeg å fjerne den grønne spiren innerst. Den har gjerne en litt bitrere smak. 

 

SLIK GJØR DU:

Skyll quinoaen i et dørslag, og la det renne fra seg.
Stek løken til den er blank (bruk gjerne en høy stekepanne), ca. 5 min.
Tilsett vann, buljong og quinoa, og kok opp.
Senk varmen, ha i brokkoli og krydder, rør godt.
La det koke til vannet er absorbert, ca. 15-20 min.
Smak til med salt og pepper.
Ha i parmesan, og rør rundt til den smelter inn i quinoaen.
Stek i mellomtiden hvitløk og bacon i en liten stekepanne.
Bland det inn i den ferdige quinoaen.
Server straks med revet parmesan på toppen.

 

Brokkoli, parmesan og hvitløksquinoa

 

SJEKK UT NOEN AV MINE ANDRE QUINOARETTER: QUINOA MED STEKTE ARTISJOKKHJERTER OG SITRON- OG HVITLØSMARINERT TORSK MED “QUINOTTO”!

 

BON APPÉTIT!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
DA HADDE JEG BLITT SÅ GLAD!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen