Det er ingen hemmelighet at jeg elsker suppe, og denne spinatsuppen med hvite bønner og trottole passer like godt på en lys sommerkveld, som på en mørk vinterkveld. Suppen er klar (uten jevning eller fløte) og med ferskpresset sitron som gjør den ekstra frisk og lett i smaken. Samtidig inneholder den spinat og bønner, som begge byr på masse gode næringsstoffer OG metter godt i magen. Og sammen med pastaen har du noe å tygge på – altså en skikkelig digg kombinasjon!
Du kan bruke den pastaen du ønsker – jeg gikk denne gangen for trottole (som morsomt nok betyr snurrebass på norsk). Trottole kan minne om store, spiraliserte makaroni, med hulrom der suppen kan finne flere steder å “gjemme seg i”. Også ser de jo veldig fine ut! Jeg bruker gjerne kyllingkraft når jeg lager suppe, men du kan selvfølgelig bruke buljong. Bønner pleier jeg å kjøpe økologiske og tørre, lar de stå i vann døgnet over, før jeg koker de, og til slutt fryser de ned. Sånn sett har jeg alltid både hvite og sorte bønner klare til bruk. Men du kan selvfølgelig kjøpe ferdigkokte bønner i dagligvarebutikken også. Fersk bladspinat får du kjøpt i de fleste butikker, og med litt revet parmesan på toppen har du en god og lett middag, laget på 30 minutter!
DU TRENGER:
(Gir 3-4 porsjoner)
1 ss olje (til steking)
3 hvitløksfedd, finhakket
1,5 løk, skjært i tynne halvmåner
1 ts timiankrydder
1,5 liter kyllingkraft (evt. buljong)
2 laurbærblader
Ca 200 g. pasta (jeg brukte trottole)
Ca 250 g spinat
4 dl hvite bønner (evt. 1 boks ferdigkokte på ca 400 g)
1 liten sitron, presset
2 ss persille, finhakket
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Stek løken i olje i en tykkbunnet kjele. Etter 2-3 minutter tilsetter du hvitløken.
Stek videre i 2-3 minutter, og ha i timian. Stek i ytterligere ca 1 minutt.
Hell over kraft/buljong, ha i laurbær og kok opp.
La det koke i 5 minutter, før du har i pastaen.
Reduser varmen og la småkoke til pastaen er al dente ( i mitt tilfelle 8 min).
Ha i spinat og bønner, og la koke i ca. 2 minutter, til spinaten er myk.
Rør inn sitronjuice og persille, og smak til med salt og pepper.
Server med en gang, og gjerne med revet parmesan og godt brød til!
FORETREKKER DU KREMETE SUPPER, BURDE DU PRØVE KREMET TOMATSUPPE MED BASILIKUM OG MASSE PARMESAN!
BON APPÉTIT!