Torsk er en fisk de aller fleste liker, og grunnen til det er nok at den er nøytral i smaken. Men hvis du foretrekker litt ekstra smak, kan du for eksempel marinere torsken i en sitron og hvitløksmarinade. Det smaker nydelig, og servert sammen med en sunn og rund “risotto” av quinoa – vil både du og kroppen din være rustet for det meste!
DU TRENGER
(Til 4 personer)
4 torskestykker á 200 g
MARIANADE:
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 økologisk sitron, presset juice + 1 ts finhakket sitronzest*
1,5 ss persille, finhakket
3 ss crème fraîche (lett eller vanlig)
4 ts mandelmel (evt. griljermel)
“QUINOTTO”:
1 liten løk, hakket
1 gulrot, hakket
1 liten squash, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Olje til steking
3 dl quinoa
3 1/2 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning
1 dl lettfløte
Salt og pepper etter smak
*Zest er det ytterste, gule skallet på sitronen, som gir en intens sitronsmak. Skrell det av med en grønnsaksskreller, og pass på så du ikke får med det hvite skallet under (det smaker nemlig bittert).
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Krydre fisken med salt og pepper, og legg de i en smurt ildfast form.
Bland alle ingrediensene til marinaden (bortsett fra mandelmel), og fordel den utover fisken.
La fisken marinere på kjøkkenbenken til ovnen er varm.
Ha litt olje i en stekepanne, og stek løk og gulrot til det er mykt, ca. 5 min.
Tilsett squash og hvitløk, og la det steke i ca. 3 min.
Ha i quinoa, vann og buljong, og kok opp.
La det koke til vannet er absorbert, tilsett deretter fløte.
La det koke til det ikke er væske igjen, og qunioaen er ferdigkokt, ca. 12 min. til sammen.
Hvis quinoaen er tør før den er ferdigkokt, kan du tilsette ekstra vann.
Strø mandelmel over fiskefiletene, og bak i ovnen i 10 min.
Sett på grillen, og la fisken steke i ca. 3 min. (til overflaten begynner å bli gyllen)
Server umiddelbart, på en seng av kremet “quinotto”, ferskpresset sitron og friske persille.
Quinoa blir av enkelte kalt «superfood» på grunn av sitt høye næringsinnhold, samtidig som det er glutenfritt og ikke minst godt på smak. Quinoa har samme bruksområder som ris, couscous og bulgur, med en litt nøtteaktig smak. Det kan minne om korn, men er faktisk et frø, og quinoa ble regnet som et hellig frø under inkatiden.
PRØV OGSÅ NYDELIG OVNSBAKT TORSK MED BLOMKÅLRIS OG LUN BØNNESALAT!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!