DAMPEDE EDAMAMEBØNNER – SNASEN SNACKS SOM KAN NYTES HVER DAG (1 AV 5 OM DAGEN!)

Dampede edamamebønner - sunn snacks

Jeg husker første gang jeg ble servert edamamebønner som det var i går. Det var på Roka, en litt upperclass japansk restaurant i London, for over 10 år siden! Men dampede edamamebønner er fortsatt like godt. Og nå har de jo faktisk blitt “allemannseie”, du får ihvertfall tak i de i frysedisken på Kiwi. Pass på å velge edamamebønner med belg/skall. Du får nemlig også kjøpt bønnene uten belg, men disse egner seg bedre i salater og lignende.

Edamamebønner, eller soyabønner, er svært proteinrike. I tillegg er de en god kilde til jern, fiber, kalsium, kalium og omega-3. Bønnene er superenkle å tilberede. Du simpelten bare damper de, smakssetter med litt smør eller god olivenolje, og strør over maldonssalt. Du kan også servere de med en ponzusaus (soyasaus, lime, rød chili, hvitløk og koriander), men jeg foretrekker den enkleste varianten. Og det beste av alt – disse snasne snacksene kan du spise med god samvittighet!

 

Dampede edamamebønner - god og sunn snacks!Dampede edamamebønner - sunn snacks

 

DU TRENGER:

1 pose fryste edamamebønner (med belg), 400 g
God olivenolje eller en god smørklatt
Maldonsalt

 

SLIK GJØR DU:

Damp bønnene til de er myke innvendig, ca 5-7 minutter.
Ringle over olje, eller vend inn en smørklatt.
Strø over maldonsalt, og server!

P.S. Ikke spis belgen/skallet, det er bønnene inni som er gode. 

 

Dampede edamamebønner - sunn snacks

 

PRØV OGSÅ LETT LOMPECHIPS MED TRE DEILIGE DIPPER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

4 hendelser på “DAMPEDE EDAMAMEBØNNER – SNASEN SNACKS SOM KAN NYTES HVER DAG (1 AV 5 OM DAGEN!)”

  1. Kristin Forbes Rolfsen

    Dette har vært Matheos favoritt fra han var 2 år! Han bare elsker det <3 Men jeg har hørt at små barn ikke skal ha for mye av dem. Kan det stemme, Eva?

    1. Ja, ikke sant det er godt!! Godt spørsmål, det kan faktisk stemme. Ihvertfall så fikk jeg beskjed om å være forsiktig med å gi soyamelk og soyayoghurt til barn. Tror det var noe med for mye hormoner e.l. Men det er vel begrenset hva de små spiser i lengden. Og det må jo være bedre enn søt snacks. Men er altså ingen ekspert her altså!

    1. Hehe, det er et godt spørsmål. Men når du spiser edamamebønner, så holder du gjerne i den ene enden av belgen, og putter resten inn i munnen. Og så lukker du tennene akkurat nok til at bønnene presses ut av skallet når du drar belgen ut igjen. Litt klønete forklart, merker jeg… Men da får du både saltet og oljen/smøret med deg;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen