Squashghetti er strimlet squash som serveres på samme måte som spaghetti. Og på lik linje som spaghetti, kan du variere med uendelig av smaker. Denne gangen har jeg laget en lett variant av den ellers så usunne carbonara´n. Squashghetti Carbonara er superenkelt å lage, det går fortere enn svint – OG det er lett for magen. Nesten som et sunt Kinderegg!
Jeg foretrekker ekte fløte i denne squashghettien. Selvfølgelig fordi det smaker godt, men det gir i tillegg en bedre metthetsfølelse. Og en siste ting som er genialt med squashghetti, er at du får i deg enda mere grønnsaker. 5 om dagen, vettu <3
PS! Hvis du synes det høres rart ut med bare squashstrimler, kan du bytte ut halve mengden av squashstrimlene med vanlig spaghetti. Det funker som ei kule!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
6 squash
200 g skinke
140 g bacon
3 hvitløksfedd, finhakket
4 eggeplommer
2 dl fløte
1/2 ts salt
Revet parmesan
SLIK GJØR DU:
Skyll squashen og kutt bort endene.
Strimle squashen med en spiralizer.
Du kan også bruke en grov ostehøvel, for så å skjære skivene til strimler med en kniv.
Pisk sammen eggeplommer, fløte, salt og og pepper i en liten bolle.
Stek bacon, skinke og hvitløk i en stor stekepanne, til baconet begynner å bli sprøtt.
Ha i squashstrimler og stek i 4-5 min. mens du rører innimellom.*
Hell over eggeblandingen, bland godt rundt, og la det simre i 4-5 min.*
Server straks med masse nykvernet pepper og revet parmesan.
*Hvis du lager full oppskrift, kan det være lettere å lage det i to omganger. Eller bruk en stor stekepanne, og la squashen koke litt ekstra. Den skal være være myk, men ikke soggy.
**Ikke bruk for sterk varme, da vil eggeplommen koke og bli litt smuldrete i konsistensen.
PRØV OGSÅ SMAKFULL SQUASHGHETTI MED SPICY SCAMPI OG SITRON!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!