LUFTIG CLOUD BREAD – ET LETT ALTERNATIV TIL BRØDSKIVEN

Luftig cloud bread - et godt alternativ til brødskiven

En av de vanlige klisjéene på en franskmann er en mann med alpelue på hodet og en baguette under armen. Og dette stemmer faktisk! For franskmenn elsker sitt brød, og de spiser det så og si til alle måltider. Men hvis du prøver å unngå for mye brød i hverdagen, burde du prøve cloud bread (eller skybrød som det også kalles på norsk).

Så for deg som for eksempel ikke tåler gluten eller er mer glad i pålegget enn selve brødskiva, er dette et tipp topp alternativ. Cloud bread er som en blanding av en luftig omelett og et rundstykke, og har en brødaktig konsistens. Det smaker ganske nøytralt, men du kan gjerne tilsette krydder for å gi det et ekstra piff. Eller litt sukrin eller sukker hvis du liker frokosten din søt.

Cloud bread lages av kun 3 ingredienser; egg, bakepulver og kremost. Og du lager de på 1 – 2 – 3!

 

Luftig cloud bread - et godt alternativ til brødskiven

 

DU TRENGER:

(Gir 6-8 cloud bread)

3 egg
0,5 ts bakepulver
3 ss kremost
Litt salt (valgfritt)

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 160 grader.
Skill eggehviten fra eggeplommene, ha de i en glassbolle sammen med bakepulver*.
Pisk eggehvitene stive med en miksmaster (ca. 3-5 minutter).
Ha eggeplommene, kremosten og salt i en egen bolle.
Visp til det ikke lenger er klumper i blandingen, og vend dette forsiktig inn i eggehviteblandingen.
Fordel røren som små “topper” på et stekebrett dekket med bakepapir.
Stek i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til de begynner å bli gylne**.
Avkjøles på rist, og serveres med ditt favorittpålegg!

*Det er viktig at ikke noe av eggeplommen kommer med, da vil nemlig ikke eggehvitene stivne. 
**Det er vanlig at brødene faller litt sammen når du tar de ut. 

 

Luftig cloud bread - et godt alternativ til brødskiven

 

ER DU MER GLAD I SØTE FROKOSTER, BURDE DU PRØVE DISSE
SAFTIGE BANANPANNEKAKENE MED BLÅBÆR!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

 

8 hendelser på “LUFTIG CLOUD BREAD – ET LETT ALTERNATIV TIL BRØDSKIVEN”

      1. Å, så fristet jeg ble når jeg så headingen? Dessverre skal jeg ikke ha melkeprodukter heller så Philadelphia eller annen ost er også utelukket ?

  1. Birgit Løitegaard

    Hei Eva!
    Et litt merkelig spørsmål, men hvordan oppbevarer franskmenn brødet sitt. De passer jo ikke inn i en brødboks.

    1. Hehe, jeg forstår hvorfor du lurer;-) Nå kan jeg ikke snakke for alle, men det er ganske vanlig å pakke inn brødet/baguetten i et kjøkkenhåndkle. I tillegg så er brødene ofte mye mindre enn de vi er vant til i Norge, så et brød blir raskt borte (i en familie ihvertfall;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen