Kombinasjonen “Eva prøver å unngå for mye karbohydrater i hverdagen, mens gartneren trenger litt ekstra etter en hard dag på jobb” – kan by på utfordringer enkelte ganger. Derfor prøvde jeg meg på en ny variant av Lasagne al Forno – med ekstra grønnsaker.
Jeg byttet rett og slett ut halvparten av pastalagene, med lag av bakte aubergineskiver. Og det ble fantastisk godt, ekstra saftig og rund i smaken – bare prøv selv!
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
2 auberginer, skjært i tynne skiver
Lasagneplater
Olivenolje
2 gode håndfuller med revet ost
TOMATSAUS:
1 stor løk, hakket
Olje til steking
2 hvitløksfedd, finhakket
2 bokser hermetiske tomater
1 laurbærblad
1 ts Provencekrydder
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
400 g karbonadedeig
BECHAMELSAUS:*
40 g smør
4 ss hvetemel
3-4 dl melk
1/2 ts revet muskat
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader.
Finn fram to stekebrett, dekk de med bakepapir, og fordel aubergineskivene utover.
Strø over litt salt, og bak auberginen i ovnen til de er myke, ca. 30 min.
Ha litt olje i en høy stekepanne, og stek løken til den er blank, ca. 5 min.
Tilsett tomater, laurbærblad, hvitløk og krydder, og la sausen koke i ca. 20 min.
Smak til med salt og pepper (og evt. litt sukker for å runde av smaken).
Brun karbonadedeigen i en egen stekepanne, og ha den så over i tomatsausen.
Begynn til slutt på bechamelsausen. Smelt smør i en liten kjele på lav varme.
Ha i litt mel mens du visper godt. Tilsett litt melk mens du visper ut klumpene.
Tilsett litt mer mel, visp ut klumpene. Tilsett litt mer melk mens du visper ut klumpene.
Fortsett til du har riktig konsistens og til sausen er klumpfri.
Ta kjelen av platen (hvis ikke vil sausen fortsette å tykne), og krydre etter smak.
Pensle en ildfast form med litt olje, og legg opp et lag med aubergineskiver.
Ringle over litt olivenolje, og bre utover et lag med tomat- og kjøttsaus.
Legg opp et lag med lasagneplater, dekk deretter med et tynt lag bechamelsaus.
Bre utover et nytt lag med tomat-kjøttsaus.
Start på nytt med et lag med aubergineskiver, og ringle over litt olivenolje.
Fortsett med et lag tomat- og kjøttsaus, så lasagneplater, bechamel, og så aubergineskiver igjen.
Fortsett til du er ferdig med tomat-kjøttsausen, men pass på at det blir det siste laget.
Strø til slutt over revet ost, og stek i ovnen i ca. 30 min (til osten begynner å bli gyllen).
*Bechamelsaus lages litt på slump i forhold til hvor mye mel og melk du trenger. Det viktigste er å tilsette litt og litt av mel og melk, mens man visper godt over svak varme. Sausen skal være litt tykk, men ikke altfor tykk, når den er ferdig. Og når du har den riktige konsistensen er det viktig at du tar den av stekeplaten, før du krydrer (hvis ikke vil sausen fortsette å tykne).
DU MÅ OGSÅ PRØVE RETT OG SLETT VERDENS BESTE VEGETARLASAGNE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!