Grønnsakssupper er jo generelt både enkle og kjappe å lage, og denne godsaken er intet unntak! Grønn curry- og ertesuppe med kokosmelk innebærer minimalt med arbeid (det vil si å kutte løken), men maksimalt med smak. Og det eneste som faktisk tar tid, er å koke opp suppen. Deretter blendes alt i en blender/foodprosessor – & VOILÀ!
Grønn curry- og ertesuppe varmer godt opp, uten å kjennes for tung i kroppen. Så dette er et perfekt måltid, uansett årstid eller måltid. (Ok, kanskje ikke suppe til frokost, men fra kl. 12 og utover er det bare kjøre på!)
GRØNT ER SKJØNT!
DU TRENGER:
(Gir 3-4 posjoner)
1 rødløk, hakket
Litt olje til steking
2 hvitløksfedd, finhakket
700 g erter, frosne
1 boks kokosmelk, à 400 ml
5 dl vann
3 ss grønn curry
1 lime
1 klype chiliflak, etter smak
Salt og pepper, etter smak
TOPPING:
Erter
Vårløk, hakket
Koriander, hakket
Crème fraîche (eller kokosmelk for vegansk)
SLIK GJØR DU:
Bruk en medium stor kjele, og stek løken blank i litt olje, ca 4-5 min.
Ha i hvitløk, og stek i 1 minutt.
Tilsett erter, kokosmelk, vann og grønn curry, og kok opp.
La kjelen småkoke i ca. 5 min.
Ha alt i en blender/food prosessor, og miks til en helt jevn suppe.
Smak til med chili, salt og pepper.
Server med “grønn topping”, en dæsj crème fraîche/kokosmelk – og kanskje litt godt brød til!
PRØV OGSÅ DEN NYDELIGE KRAFTSUPPEN “ERTA BERTA” MED SVINEKNOKE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Ja, denne er virkelig god. Og så lettvint!😋
Ja, det er neeesten det beste!