fbpx

FRISK OG LETT TERTE MED SQUASH, FETA OG BALSAMIKOSAUS (TARTE AUX COURGETTES)

Terte med squash, feta og balsamco

Denne terten med squash og feta smaker omtrent som en mild sommerbris. Frisk og lett i smaken, deilig crispy i kantene, med en søt balsamicosaus på toppen. Den er enkel å lage, og likes av de aller fleste – den største utfordringen er kanskje å skjære den opp i pene stykker.

Deigen består nemlig av filodeig, som kommer i løvtynne flak – og tørker fort. Det viktige er derfor å forberede alle ingrediensene først, og deretter sørge for å ha deigen under et fuktig håndkle når du jobber med den. Deretter lages terten lagvis, med filoark penslet lett med olje i 5-6 lag. Og så fyllet til slutt – også det lagvis. En smal sak!

 

Terte med squash, feta og balsamco

 

DU TRENGER:

(Til 1 brødform.)

TERTE:
6 ark med filodeig*
3 squash, skjært i tynne rundelller
1 ts timian
1 beger yoghurt nautell (150 ml)
100 g feta
Olivenolje til pensling og steking
Gressløk

SAUS:
2 ss balsamicoedikk
1 ss honning

*Filodeig finner du blant annet i frysedisken. Ellers så kan du også bruke ferdig butterdeig (som du også finner i frysedisken). Bare pass på å kjevle den ut så den blir ganske tynn (ca 3-4 mm) før du legger den i formen. Da kan du også bruke en rund form hvis du heller foretrekker det. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Begynn med å steke squashrundellene i litt olje til de begynner å bli gylne.
Krydre med salt, pepper og timian. La hvile på kjøkkenbenken.
Pensle brødformen med olje, og dander et filo-lag i formen.
Pensle neste lag lett med olje og pensel, og legg det ned i formen.
Gjenta til du har dandert alle lagene.
Smør utover halve begeret med yoghurt.
Fordel 1/3 av squash-rundellene i formen.
Smør utover resten av yoghurten, dryss over litt gressløk.
Bre utover neste tredjedel av squashrundellene.
Flis opp fetaosten med en gaffel, og fordel halvparten over squashen.
Fyll på med resten av squashen, og til slutt resten av fetaosten.
Dryss over godt med gressløk til slutt.
Stekes midt i ovnen i ca. 25 min. eller til filodeigen begynner å bli gyllen.
Mens terten er i ovnen, lager du sausen.
Ha balsamicoeddik og honning i en liten kjele.
Kok opp, og la den redusere mens den småkoker i ca. 10 min. Rør ofte!
La terten hvile i 15 min, sprinkle over balsamicosausen – og server!

 

Terte med squash, feta og balsamco

 

PRØV OGSÅ DENNE KLASSISKE FRANSKE TOMATPAIEN. PERFEKT I SOMMERVARMEN!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen