Vi trenger alle middagstips – ja, generelt litt inspirasjon til middagsplanleggingen. Jeg hjelper gjerne til – og derfor startet jeg ett ukentlig innlegg: Tre middagstips på 1-2-3!
Denne uken gir jeg deg tre middager fra det franske kjøkkenet som er enkle å lage. Men to av de er litt mer tidkrevende enn jeg vanligvis presenterer her. Men allikevel sååå verdt det!
BON APPÉTIT, MES AMIS!
HILS PÅ MIN GODE VENNINNE – CROQUE MADAME!
Croque madame, mes amis! Som dere kanskje forstår er denne retten nært beslektet Croque monsieur – det klassiske, franske ostesmørbrødet. Der «madammen» rett og slett er en «monsieur», toppet med et speilegg. Og servert med litt frisk salat ved siden av, er dette en kjapp middag som tar deg rett til en fortauskafé i Paris. Klikk her for oppskrift!
COQ AU VIN – KLASSISK FRANSK RØDVINSGRYTE – SLOW COOK
Coq au vin er en rett som alltid imponerer. Med sin rike smak av fyldig rødvinssaus, gode grønnsaker og smakfulle urter, er den alltid en fryd å servere. Men det beste er egentlig hvor enkel den er å lage. Faktisk så lager den seg praktisk talt selv! Bare ta tiden til hjelp. Klikk her for oppskrift!
FRANSK LØKSUPPE SLIK FRANSKMENN LAGER DEN
Hemmeligheten bak den gode, ekte, franske løksuppen er rett og slett karamellisering. Du skal karamellisere løken til den er helt myk og begynner å bli brun (ikke svidd!). Og dette tar tid, opptil 30 – 40 minutter, så du må smøre deg med tålmodighet. Men gjør du det ordentlig, så vil du kunne servere en så god løksuppe at det er til å gråte av… Klikk her for oppskrift!
FANT DU INGENTING SOM FRISTET? SE FORRIGE UKES: TRE MIDDAGSTIPS PÅ 1-2-3!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!