Kikertpålegg med røkt paprika er et sunt, proteinrikt og spennende pålegg, som kan spises som en dipp eller på brødskiva. Det smaker deilig av røkt paprika (kanskje ikke så overraskende), men det kan også minne litt om soltørkede tomater i smaken. Og pålegget har nesten samme konsistens som kremet ost.
Mine favorittkombinasjoner med kikertpålegg er sammen med kalkunskinke og hardkokt egg. Pålegget kan som nevnt også spises som en dip med enten oppkuttede, rå grønnsaker, sammen med lompechips eller sprø knekkebrødbiter.
Kikerter er en av de grønnsakene vi alle burde spise mer av. For det første er de svært rike på næringsstoffer (som folat, jern, magnesium), i tillegg så stabiliserer de blodsukkeret ditt. Kikerter er også svært protein- og fiberrike – og gir deg derfor en laaang metthetsfølelse!
DETTE TRENGER DU:
2 rød paprika
1 boks kikerter, skylt
1/2 liten sitron, presset
1 ss olivenolje
0,5 lite hvitløksfedd, finhakket (valgfritt)
1 liten ts røkt malt paprika
Salt og pepper
1 lite dryss chiliflak
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del paprikaene i to, fjern frø og stengel, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Stek paprikaene i ovnen til skinnet løsner, ca. 20 min (du skal kunne se luftlommene).
Avkjøl paprikaene, og dra så av skinnet.
Miks deretter alle ingrediensene til en jevn røre med en stavmikser/blender.
Smak til med salt og pepper.
Oppbevares i kjøleskapet (holder i ca. 5 dager).
DU KAN OGSÅ PRØVE EN ANNEN VARIANT AV DETTE SUNNE PÅLEGGET – KIKERTPOSTEI MED VÅRLØK!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!