FRISK MIDDAGSSALAT MED FERSKEN, SPINAT OG COTTAGE CHEESE

Frisk sommersalat med fersken, spinat og cottage cheese

Holdningen om at man ikke kan spise salat til middag er heldigvis i ferd med å endre seg. Og nå er det “innafor” å spise salat til flere måltider enn kun lunsj. Det som er viktig når du lager en middagssalat, er at den er godt sammensatt. For du skal ikke bare bli mett der og da. Du skal helst holde deg mett langt utover kvelden.

Denne friske middagssalaten inneholder altså frisk spinat, som er svært rik på mineraler, vitaminer og antioksidanter. Ferskenen gir deg ekstra tilskudd av C-vitaminer, samtidig som den smaker friskt og godt. Avokadoen er en liten næringsbombe i seg selv. Som i tillegg til å inneholde en rekke vitaminer og mineraler, også har de sunne fettsyrene vi trenger. Det samme kan egentlig sies om mandlene – de inneholder umettet fett som er bra for hjertet, i tillegg til E-vitaminer og magnesium.

Og til slutt den magre ferskosten Cottage cheese, som først og fremst er en svært god kilde til protein. Alle disse råvarene inneholder altså bra næringsstoffer på hver sin side. Og når du blander de sammen til denne friske og smakfulle salaten, gir du kroppen din nok drivstoff til å vare ut resten av kvelden!

 

Frisk sommersalat med fersken, spinat og cottage cheese

 

DU TRENGER:

(Til 2 personer)

200 g babyspinat
1/2 rødløk, kuttet i tynne halvmåner
1 avokado
2 fersken
200 g Cottage cheese
1/2 dl mandelskiver
Salt og pepper etter smak

VINAIGRETTE:
3 ss olje
3 ss balsamicoeddik
1 ts sennep (gjerne Dijonsennep)
1 ts honning
1 lite hvitløksfedd, finhakket

 

SLIK GJØR DU:

Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en liten bolle.
P.S. Fjerner du stilken i hvitløkfeddet, blir den mindre fremtredende. 
Skyll spinaten og rist av vannet.
Ha spinaten på et fat, og fordel løken utover.
Hell vinaigretten over, og vend godt rundt.
Rist mandlene lett i en tørr stekepanne (pass på så de ikke svir seg).
Skjær fersken i skiver.
Del avokadoen i to, fjern steinen, og kutt den i skiver.
Dander avokado, fersken og cottage cheese over spinaten.
Strø over de gylne mandelskivene over til slutt.
Smak til med salt og pepper.

 

Frisk sommersalat med fersken, spinat og cottage cheese

 

PRØV OGSÅ BYGGRYNSALAT MED BAKT AUBERGINE, FETA OG BLÅBÆR!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen