TRIPPEL SJOKOLADEMUFFINS MED ÉN HEMMELIG SUPERINGREDIENS! (SUKKER- & GLUTENFRI)

Trippel sjokolademuffins med én hemmelig ingrediens

Det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker god mat med næring. Og trippel sjokolademuffins er akkurat det, tro det eller ei! Saftige sjokolademuffins med kremet glasur og hele 3 forskjellige sjokoladetyper! De er laget med havremel, som går for å være det sunneste kornslaget vi har. De inneholder olivenolje, som tilfører saftighet, men også sunt fett. De er naturlig søte, glutenfri, og de inneholder én hemmelig superingrediens – nemlig søtpotet!

Søtpotet altså, det høres kanskje litt pussig ut. Men selve glasuren er faktisk laget av søtpotetpuré, litt kaffe og smeltet, mørk sjokolade. Noe som gir en perfekt glasurkonsistens, søt og god smak – i tillegg til kostfiber som fordøylsen vår elsker. Jeg har laget en bytteliste hvis du er skeptisk, men disse gikk ned på høykant hos både store og små hos oss!

PS! Havremel lager du enkelt ved å blende havregryn i blenderen. Velg selvfølgelig glutenfrie havregryn for glutenfri muffins.

 

Trippel sjokolademuffins med én hemmelig ingrediens

 

DU TRENGER:

(Gir 12 muffins)

3 dl havremel
1 dl råkakao
2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 stort egg
1 dl mandelmelk
0,5 dl extra virgin olivenolje
1 dl Sukrin
1 dl eplekompott (uten tilsatt sukker)
1 dl sterk espresso
1 dl mørke sjokoladepletter

Bytteliste: havremel – speltmel / mandelmelk –  valgfri melk / olje – matolje / sukrin – sukker / råkakao – bakekakao / for helt sukkerfrie muffins, må du velge sukkerfri sjokolade. 

GLASUR:
1,5 dl søtpotetpuré*
50 g mørk sjokolade, smeltet over vannbad
2 ss espresso
Strøssel

*Bak en middels stor søtpotet i ovnen til den er myk, 200 grader i ca. 30 min. Skrap ut kjøttet og miks til en puré med en stavmikser. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og finn fram muffinsformer.
Bruk gjerne et muffinsbrett, og sett papirformer ned i hullene. Da holder de formen bedre. 
Bland de tørre ingrediensene i en middels stor bolle (mel, råkakao, bakepulver og salt).
Visp sammen egg og melk i en stor bolle.
Visp inn melk, olje, sukrin, eplekompott og espresso.
Visp det tørre inn i det våte, og vend til slutt inn sjokoladepletter.
Fordel røren i 12 muffinsformer, og stek i ovnen til muffinsen er gjennomstekt), ca. 20 min.
Stikk en trepinne i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg deig på pinnen er de ferdige!
La muffinsene avkjøle seg på rist.
Bland sammen ingrediensene til glasuren, og smør utover muffinsene.
Strø over pynt til slutt, hvis du vil.

 

Trippel sjokolademuffins med én hemmelig ingrediens

 

PRØV OGSÅ SAFTIG BANAN- OG GULROTKAKE – NATURLIG SØT!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR DAGLIG MATGLEDE OG OPPSKRIFTER FRA MIDDELHAVET!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen