Denne middagen er til deg som egentlig ikke har tid til å lage mat! Superenkel pasta med rosenkål står ferdig på bordet i løpet av 20 min, og denne tallerkenen smaker også overraskende godt!
Rosenkål er i (norsk) sesong på høsten, og det er da den smaker best. Rosenkålen må jo være den “posh´este” av alle kåltypene vi har, og når du steker den i smør og presser litt sitron over, så gir den en slags hverdagsluksus-feeling. Velg gjerne fullkornspasta, så tilfører du kroppen ekstra næring. Og smakssett til slutt med deilig pesto, nykvernet pepper og revet parmesan. Voilá – voilá!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
500 g rosenkål
1 klatt smør
1 klype chiliflak
1/2 sitron, presset
Salt og pepper
500 g fullkornspasta
4 ss pesto
1/2 sitron, presset
Revet parmesan og nykvernet pepper
SLIK GJØR DU:
Kutt vekk nederste del av rosenkålen, og kutt den så i 3 skiver.
Kok pastaen al dente (etter anvisning på pakken).
Stek rosenkålen i en god klatt med smør, mens du rører innimellom, ca. 7-8 min.
Krydre med chiliflak, en klype salt og pepper, og press over sitron
Skru opp varmen, hell over 1 dl kokende vann, sett på lokk og la det dampe i ca. 2 min.
Hell av vannet på pastaen, bland inn pesto, deretter rosenkålen, og press over sitron.
Server med revet parmesan og nykvernet pepper!
PRØV OGSÅ SQUASHGHETTI MED SPICY SCAMPI!
FOR SUNN OG DIGG MATINSPIRASJON, HUSK Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!