Banan- og gulrotkake er en helt nydelig og krydret kake, som er så næringsrik at du like gjerne kan spise den til frokost, som å nytes til kaffen. Den er laget med havremel og speltmel, for å gjøre magen glad. Og den er naturlig søtet med eple, banan og lønnesirup, for å unngå hvitt sukker. Til slutt har du revet gulrot og rosiner, som bidrar til at kaken blir skikkelig saftig og god (i tillegg til antioksidanter selvfølgelig).
Og så må vi ikke glemme glasuren, laget av en blanding av Philadelphia og Skyr (= mindre fett og mer proteiner). Det er jo tross alt kremen på toppen som gjør dette til en ekte gulrotkake!
DU TRENGER:
(Til 1 kvadratisk form på ca. 20 x 20 cm / evt. 1 vanlig brødform)
3 dl havremel
2 dl speltmel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts kanel, malt
0,5 ts ingefær, malt
0,5 ts nellik, malt
1 knip salt
1 egg
0,5 dl matolje (jeg bruker olivenolje til alt)
4 ss lønnesirup
1 ts vaniljeekstrakt (hvis du har)
1 dl eplekompott (usøtet)
2 bananer, most med gaffel
2 store gulrøtter, revet fint
1 neve rosiner (valgfritt)
GLASUR:
1/2 boks Philadelphia (75 g)
4 ss Skyr (eller gresk yoghurt)
2-3 ss lønnesirup
1 ts vanileekstrakt (hvis du har)
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en ildfast form (jeg legger også bakepapir i bunn).
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Visp sammen egg, olje og lønnesirup i en annen (litt større) bolle.
Bland deretter inn vanilje, eple, banan, gulrot og rosiner.
Bland til slutt det tørre inn i det våte, og fordel røren utover i formen.
Stek kaken i ca. 30 min (til trepinnen kommer ut tørr).
La kaken avkjøle seg helt på en rist.
Bland sammen alle ingrediensene til glasuren, og bre den over kaken.
Oppbevares kaldt.
PRØV OGSÅ BLISS BALLS MED GULROTKAKESMAK – GULROTKAKEKULER
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR FARGERIK MATINSPIRASJON!
BON APPÉTIT!