Luksus-salat med kremet burrata og røde frukter er solskinn på en tallerken! Og selv om det er grått og det regner ute, så kan du forlenge sommeren med denne friske og nydelige retten!
Salaten er enkel å lage, men smakene føles luksuriøse og perfekt balanserte. En herlig kombinasjon av pepperaktig ruccola, rik og silkemyk burrata, med sødmefulle jordbær og en syrlig vinaigrette med et hint av bringebær – alt spiller sammen på en måte som får smaksløkene til å danse. Enten du vil imponere gjestene dine med noe spesielt, eller bare nyte en sunn og frisk lunsj, er denne salaten et perfekt valg. Klar for å la deg friste?
*Jeg var dessverre tom for ruccola, så erstattet den her med vanlige salatblader. Og hvis du lurer på hva burrata er, så er det som en slags mozzarellakule, men med en kremet kjerne inni som nesten smelter utover tallerkenen. Finner du ikke burrata (eller ikke tåler kumelk), kan du prøve mozzarella laget med bøffelmelk.
DU TRENGER:
(Til 1 person)
1 stor neve ruccola
1 neve friske jordbær, kuttet i to
1 neve cherrytomater, kuttet i to
1 burrata
Salt og pepper, gjerne nykvernet
Frisk basilikum
VINAIGRETTE “BERRYLICIOUS”:
3 ss extra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik
1/2 ts dijonsennep
Ca. 7 bringebær (eller 5 små jordbær)
5 store basilikumblader, finhakket
Salt og pepper, etter smak
SLIK GJØR DU:
Fordel ruccola, jordbær og cherrytomater utover tallerkenen.
Bland sammen ingrediensene til vinaigretten, og ringle over.
Legg over burrataen, og riv den opp med to gafler (eller bruk fingrene til å dra den utover).
Kvern over salt og pepper, og strø over basilikum (hvis du har).
Og kjenn på den friske sommersmaken du får av denne freshe tallerkenen!
PRØV OGSÅ FARGERIK SOMMERSALAT MED RØDBET (OG JA NETTOPP:-) KREMET BURRATA!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV SUNNE OPPSKRIFTER PÅ DET GODE LIV!
BON APPÉTIT!