fbpx

FRISK OG NYDELIG TERTE MED SESONGENS AGURK OG MYNTE – DEILIG SOMMERMAT!

Frisk agurkterte

Terte og pai brukes litt om hverandre, men rent teknisk er pai egentlig en terte der deigen bakes over fyllet. Uansett, vi kan vel alle være enige om at pai/terte er veldig godt. Og skikkelig sommermat!

I dag serverer jeg altså en terte med sesongens agurk, kremost og mynteblader, en frisk variant som nytes kald. Fyllet legges nemlig på etter at bunnen er stekt. Noe som gjør den om mulig enda enklere å lage enn en vanlig pai! Stek paideigen, bland sammen fyllet og bre det utover. Og flett agurken over til slutt. Nytes best sammen med gode venner. Et voilá!

 

Frisk agurkterte

 

DU TRENGER:

(Til 1 terte)

1 ferdig paibunn
2 agurker
100 g kremost (f.eks. Philadelphia)
100 g gresk yoghurt
1 sjalottløk, finhakket
1 god neve mynteblader, hakket
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
God olivenolje

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Brett paibunnen innover til en firkant, og stek den til den begynner å bli gyllen i kantenen, ca. 12-15 min.
Bruk en ostehøvel, og skjær lange skiver av agurken (på langs).
Bland sammen kremost, yoghurt, sjalottløk og mynte, og smak til med salt og pepper.
Smør det utover den ferdigstekte paibunnen.
Legg over agurkskiver, og «flett de sammen» så godt du klarer.
Ringle over noen dråper med god olivenolje – voilá!

 

Frisk agurkterte

 

ER DU EN PAI-ELSKER SOM MEG? DA MÅ DU PRØVE VERDENS NYDELIGSTE PAI MED SQUASH OG FETA!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen