SQUASHGHETTI BOLOGNESE – EN NY KLASSIKER!

Squashghetti Bolognese

Squashghetti er rett og slett strimlet squash som serveres på samme måte som spaghetti. Du kan variere med uendelig av smaker, og denne gangen har jeg laget en “klassisk” squashghetti med bolognaisesaus. Squashghetti er superenkelt å lage, det går fortere enn svint – OG det er lett for magen.

Bolognesesausen blir, som de fleste sauser, aller best når den får lov til å godgjøre seg lenge over svak varme. Men den smaker absolutt godt nok etter et kvarters putring også! Og én siste ting som er genialt med squashghetti – du får i deg enda mere grønnsaker!

 

Squashghetti Bolognese

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner)

BOLOGNESESAUS:
1 løk, hakket
Litt olje til steking
3 små gulrøtter, kuttet i tynne halvmåner
2-3 hvitløksfedd, finhakket
2 selleristenger, kuttet i tynne halvmåner
2 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
2 ss tomatpuré
2 tørkede laurbærblader
1 ts oregano
1 ts Provencekrydder eller tørket timian
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss sukrin/sukker, hvis det trengs
500 g karbonadedeig
To gode never frisk basilikum
Revet parmesan

SQUASHGHETTI:
5-6 squash (så lange og rette som mulig)
5 dl okse- eller grønnsaksbuljong
1/2 liten sitron, presset
1 god klype chiliflak
Salt og pepper etter smak
God olivenolje

 

SLIK GJØR DU:

BOLOGNESESAUS:
Blank løken i litt olje i en stekepanne, ca. 3 minutter.
Tilsett gulrøttene, senk varmen og la steke under lokk i ca. 10 min (rør innimellom).
Tilsett hvitløk og selleri, og stek i ca. 2 min.
Ha i tomater og krydder, og la sausen godgjøre seg under lokk på svak varme, i min. 15 min.
Smak til med sukrin/sukker, salt og pepper.
Brun karbonadedeigen i litt olje i en egen stekepanne, og ha den så over i tomatsausen.

SQUASHGHETTI:
Skyll squashen og kutt bort endene.
Strimle squashen med en spiralizer.
Du kan også bruke en grov ostehøvel, for så å skjære skivene til strimler med en kniv.
Finn fram en høy/stor stekepanne, ha i buljongvann og kok opp.
Tilsett squashstrimlene og skvis over sitron.
Senk varmen og la det surre til squashen er myk, ca. 5-7 min.
Hell av vannet, og ha squashen tilbake i pannen igjen.
Ringle over litt olje, dryss over et godt knip med chiliflak, og smak til med salt og pepper.
Server med en god øse bolognesesaus over, revet parmesan og frisk basilikum
– og server straks!  

 

Squashghetti Bolognese

 

PRØV OGSÅ SQUASHGHETTI MED SPICY SCAMPI OG SITRON!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen