BARNSLIGE PIZZASNURRER FOR SMÅ OG STORE

Barnslige pizzasnurrer

Pizza er noe de fleste barn liker, og lager man pizzasnurrer i stedet – så har de en tendens til å gå ned på høykant. Disse pizzasnurrene er enkle å lage, og siden jeg har “juksa litt” og brukt ferdig pizzabunn, er den også rask å lage. Fordi mine små er veldig glad i pølse, har jeg valgt det som topping. Men for å kompensere littegrann, har jeg lurt inn en del grønnsaker i sausen. Jeg valgte også å mikse tomatsausen med en stavmikser, da mine 3-åringer for tiden foretrekker “mat uten grønnsaker”… Håper virkelig det går over snart! Men på denne måten ser de ikke at jeg har lurt inn både paprika og squash, og det er egentlig bare å fylle på med det du har liggende i grønnsaksskuffen. Oppskriften på tomatsausen er dobbel, slik at du kan fryse ned en porsjon til neste gang du skal lage pizzasnurrer. Så neste gang går det faktisk enda fortere!

Disse ble skikkelig saftige og smakfulle, barna elsket de – og jeg må innrømme at jeg lurte til meg noen selv også. De er perfekte som piknik-mat, da de er lette å ta med og lette å spise. Du kan selvfølgelig toppe snurrene med det du ønsker, men pølse i tomatsaus med smeltet ost, er OG blir en slager! Skulle det mot formodning bli noen til overs, kan de fint fryses ned til neste gang solen titter frem og du kjenner det rocke i piknik-foten.

 

 

DU TRENGER:

(Ca. 12 snurrer)

1 løk, hakket
2 gulrøtter, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 liten rød paprika, hakket
1 liten squash, hakket
1 boks tomat
1 laurbærblad
1 ts tørket oregano
2 ss tomatpuré
1 ss hjemmelaget ketchup (valgfritt)
Salt og pepper

2 pølser, skjært i tynne rundinger*
Ca. 100 g. revet ost (jeg brukte mozzarella)
1 ferdig pizzadeig

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med å steke løk og gulrot, ca. 5 min til de begynner å bli myke.
Ha i hvitløk, paprika og squash, og stek i ytterligere 5 – 10 min.
Når grønnsakene er myke, heller du over tomatboksen
Miks til en glatt saus med en stavmikser.
Tilsett til slutt laurbær og oregano, og kok opp.
La sausen småkoke til den er redusert en del (ca. 10 – 15 min).
Rull ut pizzadeigen og fordel tomatsausen utover.
Deretter legger du på pølseskiver og drysser over revet ost.
Så ruller du deigen sammen som en stor pølse.
Skjær til slutt deigen i skiver (ca. 2 cm), og legg de på et stekebrett med bakepapir.
Stekes i ovnen etter anvisning fra pizzabunnpakken (eller til du ser at rullene begynner å bli gylne).
Avkjøl på rist.

Nytes av små og store, og passer ypperlig som tur-mat!

 

Barnslige pizzasnurrer

 

Trenger du flere tips til gode og sunne ting du kan fylle piknik-kurven med?
Hva med digge fullkornswrap fylt med tunfiskrøre?

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen