fbpx

VERDENS NYDELIGSTE PAI MED SQUASH – TARTE AUX COURGETTES

Tarte aux courgettes

På sommeren er det godt med salater og lette saker, det er liksom opplest og vedtatt. Men det er også veldig godt med pai! Og i dag er jeg stolt av å presentere verdens nydeligste squashpai, både når det kommer til smak og utseende (i mine øyne i alle fall)!

Som vanlig så har jeg juksa og bruker en ferdig paideig, noe som gjør den lettvint å lage. Og så er pai enkelt å ta med seg, og en glede å servere. Og akkurat med dette nydelige eksemplaret kan jeg faktisk garantere deg at komplimentene sitter løst!

 

Tarte aux courgettes

 

DU TRENGER:

(Til 1 vanlig paiform)

1 ferdig paideig
4 squash (så rette som mulig)
2 egg
125 g ricotta
2 dl fløte (lett eller vanlig)
1 lite hvitløksfedd, presset
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Ca. 50 g feta
1 ts flytende honning

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Kutt vekk endene på squashen, bruk en ostehøvel og kutt i tynne skiver (på langs).
Legg paideigen i formen, og prikk mange ganger med en gaffel.
Visp sammen egg i en middels stor bolle, og visp deretter inn ricotta og fløte.
Krydre med hvitløk, salt og pepper, og visp godt.
Hell blandingen over formen, og dander squashskivene i en spiral.
Start ytterst, og jobb deg innover. Der én squashskive slutter, fortsetter du med en ny.
Smuldre fetaosten med en gaffel, og strø den over paien.
Hell over honning i en tynn stråle.
Stek i ovnen til eggeblandingen er tørr på midten, og fetaosten begynner å bli gyllen, ca. 45 min.
La den avkjøles i 15 min før servering.

 

Tarte aux courgettes

 

PRØV OGSÅ DEILIG SOLKINSSPAI Á LA CAPRESE!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen