På sommeren er det godt med salater og lette saker, det er liksom opplest og vedtatt. Men det er også veldig godt med pai! Og i dag er jeg stolt av å presentere verdens nydeligste squashpai, både når det kommer til smak og utseende (i mine øyne i alle fall)!
Som vanlig så har jeg juksa og bruker en ferdig paideig, noe som gjør den lettvint å lage. Og så er pai enkelt å ta med seg, og en glede å servere. Og akkurat med dette nydelige eksemplaret kan jeg faktisk garantere deg at komplimentene sitter løst!
DU TRENGER:
(Til 1 vanlig paiform)
1 ferdig paideig
4 squash (så rette som mulig)
2 egg
125 g ricotta
2 dl fløte (lett eller vanlig)
1 lite hvitløksfedd, presset
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Ca. 50 g feta
1 ts flytende honning
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Kutt vekk endene på squashen, bruk en ostehøvel og kutt i tynne skiver (på langs).
Legg paideigen i formen, og prikk mange ganger med en gaffel.
Visp sammen egg i en middels stor bolle, og visp deretter inn ricotta og fløte.
Krydre med hvitløk, salt og pepper, og visp godt.
Hell blandingen over formen, og dander squashskivene i en spiral.
Start ytterst, og jobb deg innover. Der én squashskive slutter, fortsetter du med en ny.
Smuldre fetaosten med en gaffel, og strø den over paien.
Hell over honning i en tynn stråle.
Stek i ovnen til eggeblandingen er tørr på midten, og fetaosten begynner å bli gyllen, ca. 45 min.
La den avkjøles i 15 min før servering.
PRØV OGSÅ DEILIG SOLKINSSPAI Á LA CAPRESE!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!