Jeg er et skikkelig suppehue. Jeg elsker suppe i alle varianter og farger. Og jeg eeeelsker akkurat denne varmende suppen med mørt oksekjøtt og grønnsaker som regelrett smelter i munnen!
Suppe er alltid enkelt å lage, og går som regel raskt. Akkurat denne suppen krever lite jobb, men den trenger tid på å få godgjøre seg over stekeplaten. Så jeg vil kalle det den perfekt søndagsmiddagen! La kjelen putre hjemme, mens du går en tur i den friske høstlufta. Og så er den der med åpne armer og varmer deg, når du kommer tilbake!
DU TRENGER:
(Gir 5-6 posjoner)
Ca. 1 kg. storfekjøtt i terninger (gjerne høyrygg av okse)
1/2 dl hvetemel
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
1 ts salt
1 ss olivenolje
25 g smør
2-3 sjalottløk, hakket
4 hvitløksfedd, finhakket
2,5 dl rødvin (Cabernet Sauvignon)
1 1/2 liter kjøttbuljong
1 ss Worcester saus
1 ss Provencekrydder
1 ts timian, tørket
6 store kokefaste poteter, skrelt og kuttet i terninger (ca. 1,5 cm)
5 gulrøtter, kuttet i rundeller (ca. 1,5 cm)
1/2 sellerirot, kuttet i terninger (ca. 1,5 cm)
Frisk persille, finhakket
SLIK GJØR DU:
Skjær vekk det harde fettet (hvis det er noe), og kutt kjøttet i passe, store terninger, ca. 1,5 cm.
Bland sammen mel, paprikapulver, pepper og halvparten av saltet i en brødpose.
Ha i kjøttet, blås posen opp, vri rundt (så posen lukkes med vakum inni) og rist godt rundt.
Kjøtterningene skal være dekket av mel og krydder på alle sider.
Bruk en tykkbunnet kjele, ha i olje og smør, og brun halvparten av kjøttet (på alle sider).
La det hvile på kjøkkenbenken, og stek resten av kjøttet (ha i litt mer olje hvis du trenger det).
Ta ut kjøttet, og stek løken blank, 3-4 min.
Ha i hvitløk, og stek i 1 min.
Hell over vin, og skrap opp alt melet som sitter fast i gryta (slik at det blander seg med vinen).
Hell over kjøttbuljong, worcestersaus, og krydre med Provencekrydder og resten av saltet.
Bland inn kjøttet, kok opp, og la det så simre under lokk i 1 time.
Ha i poteter, gulrøtter og sellerirot, kok opp under lokk, og la det simre til grønnsakene er møre, ca. 30 min.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm med frisk persille og godt brød til!
PRØV OGSÅ DEN KLASSISKE OG FRANSKE RØDVINSGRYTA BOEUF BOURGUIGNON
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Jeg vi gjerne med bli med videre / liker dine oppskrifter veldig, veldig godt.
Gleder meg til mottagelsen av flere!
MVH
iRINA
Så hyggelig å høre:-) Det kommer mer, så det er bare å følge med. Har du meldt deg på nyhetsbrevet mitt?
Lagde denne suppen i dag, ble så god!! Brukte ytrefilet. Tusen takk!
Åhhh, det er så herlig å høre! Du får huske å lagre denne da… Selv takk for tilbakemelding:-)