TARTELETTES / MINIPAIER I TO VARIANTER – APÈROTIME!

Minitartelettes i to varianter!

Tarte er det franske ordet for pai. Og når du legger på endelsen “lettes” – så betyr det rett og slett minipaier. Tartelettes er altså en liten munnfull som kan serveres til det første champagne- eller vinglasset. Eller settes på tapasbordet. Disse tartelettene er raske å lage, men smaker som du har brukt lang tid på kjøkkenet!

Jeg lagde tarteletter i to varianter. En med spinat- og bacon, og en med kantarell-og bacon. Og for at det skulle gå ekstra fort, kjøpte jeg ferdig paideig. Så egentlig er det bare fyllet som skal vispes sammen. Ellers så trenger du et lite muffinsbrett og en pepperkakeform til å trykke ut stjerneformer med. Easy peasy! 

 

Minitartelettes i to varianter!

 

MINITARTELETTES MED SPINAT OG BACON

(Ca. 18 stykker)

1 ferdig paideig
200 g frossen spinat
2 egg
0,5 dl lettfløte
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 liten ts salt (spinat og bacon inneholder allerede en del salt)
1/2 ts malt muskat
Litt pepper
Ca. 50 g. bacon i biter

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør muffinsbrettet godt.
Trykk ut stjerneformer fra paideigen og dytt de ned i muffinsbrettet.
P.S. Deigen er enklest å jobbe med når den er kald/rett fra kjøleskapet.
Forstek deigen til den begynner å bli gyllen langs kantene, ca. 5-6 min.
Tin spinaten og klem ut vannet.
Visp sammen egg, fløte, hvitløk og krydder.
Bland inn spinaten.
Fordel en teskje spinatrøre i hver form, og legg over et par biter bacon.
Skru ovnen ned til 180 grader, og stek til tartelettene har stivnet på toppen, ca. 7 min.
Avkjøles på rist.

P.S. Jeg fikk litt spinatfyll til overs, men det sparte jeg til en omelett dagen derpå. 

 

Minitartelettes i to varianter!

 

MINITARTELETTES MED KANTARELL OG BACON

(Ca. 18 stykker)

1 ferdig paideig
2 sjalottløk, kuttet i tynne skiver
2 egg
0,5 dl lettfløte
1 hvitløksfedd, finhakket
1-2 små tørkede kantareller til hver tartelett, ca. 7 gram til sammen
1/2 liten ts salt 
Litt pepper
Ca. 50 g. bacon i biter

 

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør muffinsbrettet godt.
Trykk ut stjerneformer fra paideigen og dytt de ned i muffinsbrettet.
P.S. Deigen er enklest å jobbe med når den er kald/rett fra kjøleskapet.
Forstek deigen til den begynner å bli gyllen langs kantene, ca. 5-6 min.
Stek løken til den er blank.
Visp sammen egg, fløte, hvitløk og krydder.
Bland inn kantareller og stekt løk, og la stå i 20 min.
Fordel en teskje røre i hver form, og legg over et par biter bacon.
Skru ovnen ned til 180 grader, og stek videre til tartelettene har stivnet på toppen, ca. 7 min.
Avkjøles på rist.

 

Minitartelettes i to varianter!

 

ØNSKER DU FLERE IDÉER TIL TAPASBORDET? DA BURDE DU SJEKKE UT DISSE DEILIGE MUNNFULLENE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen