RENS KROPPEN MED EN REAL SUNNHETSHOT MED BLÅBÆR OG MYNTE!

Blaabaer-mynte-shot

Noen ganger trenger kroppen en liten kickstart – og det får du med en sunnhetshot! Spesielt i disse “post”-ferietider – med mye mat, mindre trening, og kanskje et glass eller to for mye… I stedet for en frisk start på den nye høsten, føler man seg slapp og ukonsentrert, og magen står i spenn som et trommeskinn. Men da kan det faktisk hjelpe på med en aldri så liten blåbær- og mynteshot! PS! Også smaker den kjempegodt!

Hvorfor og hvordan den virker kan du lese mer om under oppskriften!

 

Blaabaer-mynte-shot

 

DU TRENGER:

(Gir 8 dl / 8 porsjoner)

5 dl vann
1 dl eplesidereddik
1 grapefrukt
1/2 lime
3 dl blåbær
1 god neve mynteblader (ca 5-6 stilker)
2 ss honning (alt. fibersirup om du ønsker mindre sukker)

 

SLIK GJØR DU:

Ha alt i blenderen.
Blend godt.
Ferdig!

Beregn 1 dl per shot, og server kald.
Drikken holder seg tre dager i kjøleskapet. Jeg fordelte resten i muffinsformer og puttet de i fryseren. Slik er det enkelt å ta ut én og én. I tillegg er den jo da forfriskende kald!

 

Blaabaer-mynte-shot

De færreste tror vel på vidunderkurer eller julenissen. Men her er kort oppsummert hvorfor og hvordan sunnhetshot med blåbær og mynte faktisk virker:

EPLESIDEREDDIK har anti-virus, anti-bakteriell og anti-sopp egenskaper. Den forbedrer fordøyelsen og øker forbrenningen, er vanndrivende og rik på kalium. Den hjelper med å rense tarmene, mot oppblåsthet, er rik på vitamin A som igjen hjelper med å ta vare på huden, gi fuktighet og gjenopprette elastisitet.

GRAPEFRUKT er proppet med kalium som hjelper med å skylle ut salter i kroppen og gjenopprette normal væskebalanse. Den er også en god kilde til vitamin C, som styrker immunforsvaret, samt vitamin A som er nødvendig for et godt syn, sterkere tenner og skjelett.

LIME sies å bidra til å fremme aktiviteten til et leverenzym som omdanner giftige stoffer til mindre sterke kjemikaler. Med andre ord så hjelper den altså leveren. Den inneholder også vitamin C, som bidrar til å gi huden glød og ungdommelighet. Og så gir den selvfølgelig den ekstra forfriskende smaken i enhver drikke.

BLÅBÆR  ble for noen år siden kåret (av norske ernæringseksperter) til en av de fem sunneste matvarene du kan spise. Blåbær er en vitaminbombe, og spesielt rik på vitamin C, A og sink. De inneholder MASSE antioksidanter, og er fulle av fiber som kan hjelpe fordøyelsen.

MYNTE kan lindre fordøyelsesbesvær og berolige magen. Den virker som en anti-bakteriell og skal også hjelpe mot oppblåsthet.

HONNING  gir sødme, men har i tillegg en viss bakteriedempende effekt.

Alle disse gode ingrediensene sammen blir altså til en skikkelig renselseskur for kroppen din. Men den smaker selvfølgelig også veldig friskt og godt, og etter en liten shot på morgenen er du virkelig klar for å møte dagen.

 

PRØV OGSÅ SØT OG SUNN SUNNHETSHOT MED ANANAS, INGEFÆR, SITRON OG FENNIKEL!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV FARGERIK MATINSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “RENS KROPPEN MED EN REAL SUNNHETSHOT MED BLÅBÆR OG MYNTE!”

  1. Spennande, frysen min er full av blåbær! Det er verre med mynte, kan eg bruke tørka mynte? Britt Nesbø

    1. Beklager sent svar. Er litt usikker, tror nok det er best med frisk mynte. Men som nesten alt på kjøkkenet, det er jo bare å prøve seg fram;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen