FULLKORNSRISOTTO MED GRØNNKÅL OG SMØRSTEKTE KAMSKJELL

Fullkornsrisotto med kamskjell og asrparges

Risotto er noe jeg liker veldig godt, men som jeg sjelden lager. Og det er fordi hvit ris inneholder svært lite næringsstoffer, men veldig mye stivelse. Velger du fullkornsris derimot, blir saken straks en annen. Fullkornsrisotto har en litt “hardere” konsistens enn vanlig ris, slik at det blir mer tyggemotstand. Men siden risotto helst skal serveres al dente, så er jo det nesten bare en fordel!

Denne fullkornsrisotten er blant annet også laget med grønnkål, som går for å være en av de sunneste grønnsakene du kan spise! Men synes du grønnkål smaker for sterkt/bittert, kan du bruke spinat istedet.

 

 

DU TRENGER:

(2 posjoner)

FULLKORNSRISOTTO:
2 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
Olje til steking
Ca. 7,5 dl vann + 1 terning grønnsaksbuljong*
2,5 dl fullkornsris basmati**
1/2 sitron, presset juice + 1 ss finhakket zest***
1 dl fløte (lett eller vanlig)
50 g parmesan + garnityr

*Jeg bruker 1 ss grønnsaksbuljong med redusert saltinnhold fra helsekosten.
**Fås også kjøpt på helsekosten.
***Zest er det ytterste skallet fra sitronen. Skrell det forsiktig av med en grønnsaksskreller, men pass på at du ikke får med det hvite laget under.

GRØNT:
6 asparges i lettsaltet vann
150 g grønnkål
1 dl vann + 1/2 ts buljong
1 hvitløksfedd, finhakket
Olje til steking

8-10 kamskjell
1 god ss smør

 

SLIK GJØR DU:

FULLKORNSRISOTTO:
Stek sjalottløken blank i litt olje på middels varme, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Tilsett vann+buljong og ris, og kok opp.
La småkoke på svak varme til mesteparten av væsken er absorbert, ca. 30 min.
P.S. Pass på å røre godt innimellom.
Tilsett sitron (både juice/zest) og fløte, og la væsken trekke helt inn i risen, ca. 5-10 min.
Tilsett parmesanen, og la den smelte inn.

GRØNT:
Mens risottoen koker, tilbereder du grønnsakene.
Fjern den nederste delen av aspargesen, del i to og kok den mør i lettsaltet vann, ca. 3-4 min.
Stek hvitløk i litt olje, tilsett grønnkålen og rør rundt.
Tilsett litt buljong, og la grønnkålen steke i ca. 5-10 min.
Krydre kamskjellene med salt og pepper.
Stek kamskjellene i smør på middels til sterk varme til de får en gyllen overlate, ca. 1-2 min.
P.S. Kamskjell har lett for å svi seg, så ikke vær redd for å bruke litt ekstra smør!
Snu kamskjellene og stek i nye 1-2 min, til de er gylne.
Fordel risotto, grønnsaker og kamskjell på tallerken, og server!

 

Fullkornsrisotto med kamskjell og asrparges

 

PRØV OGSÅ  ASPARGES MED LETT HOLLANDAISE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

4 hendelser på “FULLKORNSRISOTTO MED GRØNNKÅL OG SMØRSTEKTE KAMSKJELL”

  1. Langkornet ris er visstnok rik på kalsium. 🙂 Takk for at jeg får lese kjempefin blogg her – blir så inspirert, og fant oppskrift til hjemmelaget ketchup også (derfor jeg fant fram hit) – tenker prøve å lage hjemmelaget linseburger og burgerbrød, med hjemmelaget ketchup og sylteagurk, det blir spennende. God jul! 🙂

  2. Mona Kruse Westlund

    Hei,

    Prøvde denne retten og var veldig god på smak😀 Men du bruker ikke risotto men ris? Jeg brukte fullkornsris lang og den ble litt hard men er det kanskje meningen?

    Hilsen Mona

    1. Hei Mona! Ja, jeg bruker vanlig fullkornsris (og ikke risottoris). Men det er selvfølgelig avhengig av ristypen. Noen fullkornsris trenger veldig lang koketid. Nå skal det sies at det med fullkornsprodukter gjerne er litt hardere, nesten “al dente”. Men risen skal jo ikke være hard da… Klem fra Eva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen