SPINAT OG BROKKOLISUPPE SOM GJØR SELV SKIPPER´N MISUNNELIG!

Spinatsuppe

I denne suppen er det mange grønne saker. Og massevis av spinat, brokkoli og purre gjør dette til skikkelig sunne saker. Allikevel har suppen masse gode smaker, og en deilig kremet konsistens UTEN å bruke rømme/crème fraîche.

Hemmeligheten bak er poteten, som faktisk kan brukes til alt – og som denne gangen gjør suppen kremet og fyldig. Kronen på verket er å servere denne spinat og brokkolisuppen med et posjert egg. Tilsammen gjør dette selv Skipper´n misunnelig!

 

 

DU TRENGER:

(4 – 6 porsjoner)

1 purre, hakket
3-4 fedd hvitløk, finhakket
2 brokkoli
2 poteter
250 g fersk spinat
1,5 liter kyllingkraft (alt. grønnsaksbuljong om du ønsker vegetar)
1 liten ts salt (bruker du buljongterninger, blir denne overflødig)
2 ss olje
1 laurbærblad
1/2 ts muskat
1/2 ts timian
Salt og pepper etter smak
Egg

 

SLIK GJØR DU:

Hell oljen i en tykkbunnet kjele, og begynn med å steke purren.
Skjær brokkoli og potet i mindre biter.
Ha hvitløk i kjelen (sammen med purren), og hell deretter over kraft/buljong.
Kok opp, og ha i brokkoli og potet.
Tilsett laurbær, muskat, timian og salt.
La det koke til brokkoli/potet-bitene er møre (ca 10-15 min).
Fjern laurbæret.
Tilsett spinat, og mix alt med stavmikser (evt. blender) til suppen har en myk og kremet konsistens.
Kok opp, og krydre etter smak.
Server med porsjert egg og godt brød til!

 

KLIKK HER FOR GARANTERT VELLYKKET POSJERT EGG.
P.S. Det er enklere enn du tror…!

 

Porsjert egg

 

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “SPINAT OG BROKKOLISUPPE SOM GJØR SELV SKIPPER´N MISUNNELIG!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen