fbpx

KOMPLETT OMELETT MED RICOTTA OG KIKERTER

Komplett omelett med ricotta og kikerter

Omelett forbindes kanskje mest til frokost og lunsj. Men fyller du den med de riktige tingene, så blir det raskt en komplett omelett – som er super å servere til middag!

For det første så er jo egg en stor næringsbombe i seg selv. Rikt på vitaminer og mineraler, og faktisk en av de få naturlige kildene til vitamin D. Samtidig som det også er fullt av kvalitetsproteiner, som gir en god metthetsfølelse.

Så har du kikertene, som i tillegg til å fylle på med proteiner, også er rike på fiber. Som igjen hjelper til med å stabilisere blodsukkeret, og får magen din til å fungere bedre. Og så har du selvfølgelig masse fargerike grønnsaker.

En ting som er viktig når du lager omelett, er å steke den over svak varme. Hvis ikke kan den lett bli litt tørr, og brenne seg i bunnen. Omelett er jo egentlig fastfood, så her har du også tid til å smøre deg med litt tålmodighet. Middagen er uansett klar på en halvtime!

 

Komplett omelett med ricotta og kikerter

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

1 løk, hakket
Olje til steking
2 hvitløksfedd, finhakket
1 boks kikerter, avrent
1 gul paprika, hakket
150 g cherrytomater, delt i to
150 g spinat, vasket
100 g ricotta
8 egg + 6 ss melk
0,5 ts salt + 0,5 ts pepper
1 ts Provencekrydder
Frisk basilikum, hakket

 

SLIK GJØR DU:

Stek løken blank i litt olje, ca. 3 min.
Ha i hvitløk, og stek i 1 min.
Ha i kikerter og paprika, og stek i 3-4 min.
Ha i tomater og spinat, og stek i 5 min.
La grønnsaksblandingen hvile på kjøkkenbenken.
Visp sammen 6 egg+6 ss melk i en bolle  (spar 2 av eggene!).
Visp inn ricottaen, og krydre med salt, pepper og Provencekrydder.
Ha litt olje i stekepannen, og hell eggeblandingen over.
Sett på lokk, og stek i 5 min (bruk svak til middels varme).
Det er viktig å bruke svak varme så ikke omeletten blir tørr, og brenner seg i bunn.
Fordel utover grønnsakene, og kakk de to siste eggene over i til slutt.
Stek under lokk til eggehviten er stivnet, ca. 5 min.
Server med salat og/eller grovt brød til.

 

Komplett omelett med ricotta og kikerter

HAR DU PRØVD OEUF MIMOSA (ELLER DJEVELEGG SOM DE KALLES PÅ NORSK)?

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen