SUNN SNACKS MED CRISPY BLOMKÅL OG HJEMMELAGET TERYAKISAUS

Crispy blomkål med hjemmelaget teryakisaus

Blomkål er en grønnsak som er proppfull av næringsstoffer, samtidig som den både er mager og billig. Og tilbereder du den riktig, blir den både smakfull og spennende. Prøv for eksempel crispy blomkål med søt og spicy teryakisaus. Utrolig godt – og et annerledes alternativ til kvelds-snacksen!

 

Lunsjbolle med crispy blomkål, grønne saker og teryakisaus

 

DU TRENGER:

(Til 2 personer)

CRISY BLOMKÅL:
1/2 blomkål
2 egg
Griljermel/brødrasp (jeg brukte en tørr, grov baguett)*
Litt olje til pensling
Salt

ENKEL TERYAKISAUS:
1 dl soyasaus
1 hvitløksfedd, presset/finhakket
3-4 ss honning
1 god klype chiliflak
1 ss maizena + 2 ss kaldt vann
1/2 lime, presset

*Det beste griljermelet lager du selv! Ta vare på skalker fra godt, gammelt brød, og riv det på et rivjern. For glutenfritt kan du bytte ut griljermel med mandelmel, men det blir ikke fullt så crispy.

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 garder.
Vask og tørk blomkålen, kutt den opp i små buketter.
Legg opp et bakepapir på en stekeplate, og pensle lett med olje.
Visp egg, og ha det over i en liten bolle.
Ha litt brødrasp i en annen bolle (ikke for mye av gangen, ca. 1 dl).
Dypp én og én blomålbit i egget, og vend den deretter i brødraspet.
Når brødraspet begynner å bli klissete/vanskelig å jobbe med, bytter du brødrasp.
Plasser bitene utover stekebrettet, men ikke for tett (da blir de ikke crispy).
Pensle lett med olje, og strø over litt salt.
Bak i ovnen i ca. 20 min. Vend blomkålbitene.
Bak i nye 10 min., til blomkålen begynner å bli gyllen og crispy.

I mellomtiden lager du sausen:
Ha soyasaus, hvitløk, honning og chili i en liten kjele.
Rør ut maizena i kaldt vann, og hell over.
Varm opp over svak varme, rør godt.
Sausen skal tykne, men ikke koke.
Når sausen er passe tykk, tar du en av kjelen og skviser lime over.
Server straks!

 

Crispy blomkål med hjemmelaget teryakisaus

 

PRØV OGSÅ DAMPEDE EDAMAMEBØNNER MED HAVSALT – SYYYKT GODT, SYYYKT ENKELT!

 

BON APPÉTIT!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen