Laks er alltid greit å lage til middag. Det er lett å få tak i, slettes ikke dyrt, du får fylt på med de sunne omega-3-fettsyrene. Og de aller fleste liker laks. Siden laksefiletene skal fylles, lønner det seg å finne litt tykkere og jevnere laksefileter enn de “vanlige smale”. Men skulle du ikke finne det, går det fint å legge fyllet på toppen også!
Jeg serverer gjerne fylt laksefilet med en enkel blomkålmos og noen salatblader til. Blomkålmos er et lett og godt tilbehør som passer til det aller meste. Glutenfritt (selvfølgelig), uten raske karbohydrater, samtidig som det er kalorifattig. Vinn, vinn, vinn!
DU TRENGER:
(4 posjoner)
4 tykke laksefileter
1/2 sitron
Salt og pepper
FYLL:
200 g frisk spinat
1 ss olje til steking
2 hvitløksfedd, finhakket
0,5 ts malt muskatnøtt
75 g kremost (f.eks. Philadelphia)
1 dl revet parmesan, revet
Salt og pepper
BLOMKÅLMOS:
1 stort blomkålhode
3 dl vann + 1 ss grønnsaksbuljong*
50 g smør, kuttet i terninger
1 ss frisk timian, finhakket
Salt og pepper etter smak
*Jeg bruker grønnsaksbuljong med redusert saltinnhold kjøpt på helsekostbutikken.
SLIK GJØR DU:
FYLT LAKSEFILET:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en ildfast form.
Krydre filetene med salt og pepper.
Skvis over sitron.
Stek spinat i litt olje til den faller sammen, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min. til.
Hell av overflødig væske, hvis det er noe.
Krydre med muskatnøtt, salt og pepper.
Miks spinaten og kremosten til en jevn masse med en stavmikser.
Bland til slutt inn parmesanen.
Kutt forsiktig en lomme i midten av hver laksefilet.
Fyll lommene med spinatfyllet, og stek de i ovnen i ca. 12 min.
BLOMKÅLMOS:
Skyll blomkålen, og kutt den i biter.
Kok opp vann og buljong, og tilsett blomkålen.
La den koke under lokk til den er mør, ca. 10 min.
Slå av vannet (P.S! behold ca. 1 dl).
Ha blomkålen i en beholder, tilsett smørterningene og miks med stavmikser til en jevn puré.
Juster med blomkålvann til du har den konsistensen du ønsker.
Bland inn timian, og krydre med flaksalt og nykvernet pepper.
PRØV OGSÅ BLOGGENS MEST POPULÆRE FISKEMIDDAG: BAKT TORSK MED URTESMØR, CHERRYTOMATER OG BLOMKÅLRIS!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Ser helt nydelig ut. Denne oppskriften skal jeg prøve ut
Herlig, jeg tror ikke du blir skuffet:-) Da er det bare å ønske deg en smakfull og lett middag!