BOMBASTISK BUFFALO CHICKEN BOWL – SMAKFULL OG KOMPLETT MIDDAGBOLLE (ELLER LUNSJ)!

Middagsbolle med buffalo chicken

Middagsbolle er min versjon av en næringsrik buddha bowl, bare at den inneholder kjøtt eller fisk i tillegg. Dagens middagsbolle er fylt med en fantastisk saftig buffalo kylling, superfrøet quinoa og deilige grønnsaker i alle regnbuens farger. Toppet med en enkel og fresh urtedipp til slutt!

Kylling og quinoa kan gjerne tilberedes i forkant, og mitt tips er å lage opp ekstra som du har i kjøleskapet. På den måten kan du enkelt trylle fram en fiks ferdig, næringsrik, mettende og superfresh sommermiddag, på bare noen få strakser!

 

Middagsbolle med buffalo chicken

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 kyllingfileter

MARINADE:
3 ss olivenolje
1 ts tabasco, etter smak
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver (hvis du har)
1 ts frisk estragon (hvis du har)
1/2 ts salt + 1/2 ts pepper

TILBEHØR:
Quinoa (kok etter anvisning på pakken)
Agurk, kuttet i små terninger
Avokado, kuttet i tynne skiver
Vårløk, kuttet i rundeller
Reddiker, kuttet i skiver (for farge)

ENKEL URTEDIPP:
1,5 dl gresk yoghurt
1 ts dijonsennep
1/2 lime, presset
1 ss persille, finhakket
1 ss basilikum, finhakket
1 liten ts honning, flytende

 

SLIK GJØR DU:

Bank kyllingfiletene flate med en kjevle.
Bland sammen marinade, og vend inn kyllingfiletene.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pakk kyllingfiletene inn i bakepapir, legg pakken i en ildfast form, og stek i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 25 min.
Forbered tilbehøret (quinoa, agurk, avokado, vårløk, reddiker), og bland sammen urtedippen.
Finn fram 4 boller , og fordel utover quinoa.
Legg opp små hauger av agurk, quinoa og avokado, kutt kyllingfiletene i skiver, og topp bollen med disse.
Ringle over urtedippen, strø over krydderurter – et voilà!

 

Middagsbolle med buffalo chicken

 

ØNSKER DU FLERE FRESHE MIDDAGSBOLLER? PRØV FARGERIK VEGETARBOLLE MED SØTPOTET, LINSER OG HUMMUS!

 

FOR SUNN OG DIGG MATINSPIRASJON, FØLG MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen