Middagsbolle er min versjon av en næringsrik buddha bowl, bare at den inneholder kjøtt eller fisk i tillegg. Dagens middagsbolle er fylt med en fantastisk saftig buffalo kylling, superfrøet quinoa og deilige grønnsaker i alle regnbuens farger. Toppet med en enkel og fresh urtedipp til slutt!
Kylling og quinoa kan gjerne tilberedes i forkant, og mitt tips er å lage opp ekstra som du har i kjøleskapet. På den måten kan du enkelt trylle fram en fiks ferdig, næringsrik, mettende og superfresh sommermiddag, på bare noen få strakser!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 kyllingfileter
MARINADE:
3 ss olivenolje
1 ts tabasco, etter smak
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver (hvis du har)
1 ts frisk estragon (hvis du har)
1/2 ts salt + 1/2 ts pepper
TILBEHØR:
Quinoa (kok etter anvisning på pakken)
Agurk, kuttet i små terninger
Avokado, kuttet i tynne skiver
Vårløk, kuttet i rundeller
Reddiker, kuttet i skiver (for farge)
ENKEL URTEDIPP:
1,5 dl gresk yoghurt
1 ts dijonsennep
1/2 lime, presset
1 ss persille, finhakket
1 ss basilikum, finhakket
1 liten ts honning, flytende
SLIK GJØR DU:
Bank kyllingfiletene flate med en kjevle.
Bland sammen marinade, og vend inn kyllingfiletene.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pakk kyllingfiletene inn i bakepapir, legg pakken i en ildfast form, og stek i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 25 min.
Forbered tilbehøret (quinoa, agurk, avokado, vårløk, reddiker), og bland sammen urtedippen.
Finn fram 4 boller , og fordel utover quinoa.
Legg opp små hauger av agurk, quinoa og avokado, kutt kyllingfiletene i skiver, og topp bollen med disse.
Ringle over urtedippen, strø over krydderurter – et voilà!
ØNSKER DU FLERE FRESHE MIDDAGSBOLLER? PRØV FARGERIK VEGETARBOLLE MED SØTPOTET, LINSER OG HUMMUS!
FOR SUNN OG DIGG MATINSPIRASJON, FØLG MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!