SUPRE OG SUNNERE SQUASHSNACKS GRATINERT MED PARMESAN OG CHILI

Sunn squashsnacks med parmesan og chili

Squash er en av favorittene i mine “5 om dagen”. Og spesielt når de kan spises som snacks. Squashsnacks gratineres i ovnen med deilig parmesan, og de er sprø og salte på utsiden, og myke og søte på innsiden. Med et spicy og velrettet kick fra chilien!

P.S! De er absolutt best (og sprøest) når de kommer rett fra ovnen!

 

Sunn squashsnacks med parmesan og chili

 

DU TRENGER:

1 stor squash
1 eggehvite
1 dl parmesan, revet
1 dl brødrasp*
1 hvitløksfedd, knust
1 liten chili uten frø, finhakket
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Flaksalt

*Jeg tar alltid vare på gammelt, tørt grovbrød, som jeg rasper til brødrasp når jeg trenger det.
**Chili varierer veldig i styrke, så smak deg fram. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg bakepapir på et stekebrett.
Kutt squashen i skiver, ca. 3-4 mm tykke.
Visp eggehviten med en gaffel, sånn at den blir lettere å jobbe med.
Bland sammen parmesan, brødrasp, hvitløk, chili, salt og pepper i en liten tallerken.
Dypp først squashskivene i eggehviten, og deretter i brødraspet (begge sider).
Legg de på stekebrettet, og strø over flaksalt.
Stek i ovnen i 15 minutter.
Snu squashskivene, sett stekeovnen opp på 250 grader, og stek i nye 10-15 min (til de er fine og gylne).
Avkjøles på rist, og serveres lune.

 

Sunn squashsnacks med parmesan og chili

 

PRØV OGSÅ DADLER SURRET I BACON! SØTT, SALT OG SKIKKELIG GODT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “SUPRE OG SUNNERE SQUASHSNACKS GRATINERT MED PARMESAN OG CHILI”

    1. Tusen takk, Vibeke <3 Det blir jeg så glad for å høre at jeg bare løper ut på kjøkkenet for å lage mer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen