Potet- og purreløksuppe er den perfekte middagen i en travel hverdag, og nå skal jeg fortelle deg hvorfor: Den er superenkel å lage, ferdig på null komma niks, og metter godt og lenge i magen. Den gir kroppen god næring, og er noe av det billigste du kan lage til middag*. Pluss (og dette er egentlig det aller viktigste) at den smaker helt nydelig!
Skrell og kutt. Surr og kok. Miks og server. Nyt! Men husk at suppe smaker alltid best når du serverer den med en digg topping. Min favoritt til potet-og purreløksuppe er sprøstekt bacon, eller kokt skinke for et lettere alternativ, frisk dill og en dæsj crème fraîche!
*Jeg gjorde et raskt regnestykke, og denne suppen koster faktisk ikke mer enn 25 kroner per person (inkludert toppings)!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
En smørklatt + litt olje til steking
1 liten løk, kuttet
2 hvitløksfedd, finhakket
3 purre, kuttet i tynne rundeller
3 store poteter, kuttet i terninger (ca. 2×2 cm).
1,5 – 2 liter hønsekraft (eller buljong)
Salt og pepper etter smak
0,5 -1 dl fløte (lett eller vanlig etter smak)
FORSLAG TIL TOPPING:
Stekt bacon (eller kokt skinke for et lettere alternativ)
Frisk dill eller gressløk
Crème fraîche eller fløte
God olivenolje
Grovt brød
Fennikelfrø hvis du vil prøve noe annerledes
SLIK GJØR DU:
Bruk en tykkbunnet kjele, og stek løken blank i litt smør og olje, ca. 3-4 min.
Ha i hvitløk og purre, og la det surre over svak varme til purren er myk, ca. 10 min (rør rundt innimellom).
Ha i potetene, og hell over 1,5 liter hønsekraft eller buljong.
Kok opp, og la simre under lokk til potetene er møre, ca. 10 min.
Bruk en stavmikser og miks til en helt jevn væske (pass på at det ikke lenger er purrestrimler igjen).
Hvis du synes suppen er for tykk, blander du i mer kraft/buljong til du har ønsket konsistens.
Smak til med fløte, salt og pepper.
Server med ønsket topping.
PRØV OGSÅ ITALIENSK BRYLLUPSSUPPE – EN SKIKKELIG FEST AV EN SUPPE!
FOR DAGLIG INSPIRASJON, FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!