Jeg har laget utallige sunne muffinsvarianter til mine to små, men det er ikke til å stikke under en stol at de kan være litt “picky”… Til min store frustrasjon. Men disse muffinsene laget av søtpotet og bringebær fikk jaggu bein å gå på. Jeg tror det var første gang at alle mine barnevennlige muffins ble spist opp av barna – og ikke av meg og gartneren.
DU TRENGER:
1 medium stor søtpotet
2 dl kokosmasse
1 dl havremel (glutenfri, hvis du ønsker det)
4 egg
0,5 dl olje
1 ts bakepulver
1/4 ts vaniljepulver eller vanilje ekstrakt
2 ss sukrin gold (alt. honning)
1 krum salt
1,5 dl frosne bær (jeg brukte bringebær)
DU TRENGER:
Kok poteten helt mør og mos den godt.
Rør inn egg og olje.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle.
Miks sammen det tørre og det våte, og vend inn bærene til slutt.
Fordel røra i muffinsformer.
Stekes på 200 grader (varmluft) i 20-25 minutter.
(Jeg fikk 6 store og 12 små muffins)
BON APPÉTIT!