BLOMKÅLRIS – SÅ GODT, SÅ ENKELT OG SÅ SUNT!

Blomkålris er et supert alternativ til vanlig, hvit ris – og det er veldig enkelt å lage selv. Blomkålris er rett og slett blomkål du “fliser opp” i en foodprosessor, slik at de blir som små riskorn.

Vanlig hvit ris er et enkelt tilbehør “å ty til”, og serveres gjerne til gryter, curryer, samt fisk eller kjøtt. Men hvit ris inneholder så og si null næringsstoffer, det er nesten bare ren stivelse. Altså ingen vitaminer, ingen kostfiber, minimalt med mineraler, MEN plenty av karbohydrater!

Er du en aktiv person og trener mye, kan du selvfølgelig spise hva du vil. Men problemet med matvarer som inneholder mye stivelse, er at stivelsen omdannes raskt til sukker i kroppen og gir en høy blodsukkerstigning. Noe som for eksempel øker risikoen for diabetes (type 2).

 

Blomålris – et raskt, enkelt og sunt tilbehør!

Blomkålen derimot, er stappfull av gode næringsstoffer. Ja, noen vil nesten kalle den supermat! Blomkål inneholder en rekke vitaminer (blant annet vitamin C, vitamin K, vitamin E og visse B-vitaminer). I tillegg til mineraler som protein, magnesium, kalium og fosfor. For å ikke snakke om kostfiber (som er bra for tarmsystemet, og gir en god metthetsfølelse), og de superpopulære og effektive antioksidantene (som er med på å forebygge alt fra rynker til kreft).

 

Så kort oppsummert: Blomkålris ser ut som hvit ris og smaker nøytralt – men er mye, mye sunnere! I tillegg så kan du også krysse av én ekstra på “5 om dagen”-lista!

 

Blomålris – et raskt, enkelt og sunt tilbehør!

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner)

1 blomkålhode
1/2 sitron, presset
Olje eller smør til steking
Salt og pepper etter smak

P.S. Frisk blomkålris kan også fint fryses ned. Bare press ut overflødig vann etter tining..

 

SLIK GJØR DU:

Skyll blomkålen, fjern stilken, og kutt resten i buketter.
Ha bukettene i foodprosessoren, og kjør gjennom til riskornstørrelse.
P.S. Har du ikke foodprosessor, kan du rive blomkålen på et vanlig rivjern.
Skvis over sitron.
Stek blomkålrisen i litt olje eller smør i 4-5 minutter, til “risen” er myk.
Smak til med salt og pepper.

Vôila! Du har nå et tilbehør som ser ut som ris, føles som ris, med en nøytral smak. Akkurat som hvit ris – bare mye sunnere!

 

Kyllinglår i kremet saus med blomkålris

 

“STEKT BLOMKÅLRIS MED ET LITE HINT AV ASIA” ER FAKTISK EN ENKEL MIDDAGSRETT I SEG SELV. PRØV DEN DA VEL!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen