SUPER SØTPOTET-BRUSCHETTA MED KREMET AVOKADO OG POSJERT EGG

Søpotetbruschetta med avokado og posjert egg

Søtpotet-bruschetta med avokado og posjert egg må jo bare være verdens beste power-lunsj. Eller frokost, hvis du står foran en lang og krevende dag. For dette er en super-kombo av råvarer, som gir kroppen super-næring!

Søtpoteten sørger blant annet for påfyll av A-vitamin, kostfiber og antioksdianter (og en stabil blodsukkerstigning). Avokadoen er rik på både vitaminer og mineraler, og ikke minst det sunne fettet (som er bra for hjertet). Og det posjerte egget sørger for viktige vitaminer som vitamin D og B12 – og ikke minst en proteinbombe (som er essensielt for å vedlikeholde og bygge muskler).

Og så må vi jo ikke glemme smaken, for det er jo tross alt det viktigste når vi lager mat:
Søtpoteten som blir deilig søt og myk når den bakes, med kremet avokado som gir en nydelig kontrast, og balanserer den søte søtpoteten på en perfekt måte. Og til slutt prikken over i´en, det rennende, posjerte egget med bløt og fyldig smak. Er du en gourmand som meg, topp med granateplekjerner for ekstra chrunch og saftighet! Need I say more…?

 

Søpotetbruschetta med avokado og posjert egg

 

DU TRENGER:

(Til 2 bruschetta – 2 porsjoner)

1 stor søtpotet*
Litt olivenolje
1 avokado
2 egg
1 knip timian, tørket
Salt og pepper
Granateplekjerner
Frisk dill, eller andre krydderurter

*Søtpoteten gir 4-5 skiver, så de ekstra skivene kan du oppbevare i kjøleskapet og f.eks. bruke i en salat senere.

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Skrell søtpoteten, og kutt den i 1 cm tykke skiver.
Kutt på langs hvis søtpoteten er lang, og på tvers hvis den er rund og tykk.
Bruk en skarp kniv, lag et fint rutemønster, pensle med litt olje, og krydre med timian, salt og pepper.
Bak søtpotetskivene i ovnen til skivene er myke, ca. 20 min.
Kutt avokadoen i 2, fjern steinen, og skrell forsiktig av skallet.
Kutt avokadoen i tynne, tynne skiver.
Fyll opp en liten kjele med vann, og skru ned varmen til det såvidt småbobler.
Ha egget i en liten rist, og sett det ned i kjelen (slik at egget blir liggende samlet i risten, dekket av vann).
Posjer étt egg av gangen.
La det simre til eggehviten er stivnet og eggeplommen myk når du trykker lett på den.
Legg avokadoen på søtpotetskiven, spre den lett utover og ringle over litt olje.
Topp med posjert egg, nykvernet salt og pepper, og strø over granateplekjerner og friske krydderurter til slutt.

 

Søpotetbruschetta med avokado og posjert egg

 

PRØV OGSÅ AVOKADO CAPRESE – EN SUPER SOMMERLUNSJ UTEN RASKE KARBOHYDRATER!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “SUPER SØTPOTET-BRUSCHETTA MED KREMET AVOKADO OG POSJERT EGG”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen