SØTE SAKER TIL DIN SØTSAK – VALENTINES DAY!

Valentines day

Det er straks Valentines Day, eller Alle hjerters dag om du vil. I Frankrike går den under navnet Saint Valentin. Men uansett hva du kaller dagen, går den ut på det samme: å feire kjærligheten. Så hvorfor ikke lage noen små og enkle “treats” til din kjære?

Her er tre oppskrifter for alle og enhver – uten sukker, med sukker, glutenfritt og rosa. Det alle tre oppskriftene har til felles, er at de er enkle å lage, søte og fulle av kjærlighet!

 

Søte pikekyss

 

LUFTIGE PIKEKYSS

(Ca. 50 stk.)

3 eggehviter
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 liten ts maizena
Rød fargetilsetning

Sett stekeovnen på 110 grader (pikekyssene skal tørkes, ikke stekes).
Legg opp to stekebrett med bakepapir.
Ha eggehvitene i en glassbolle, og visp med en miksmaster til et stivt, hvitt skum.
Ha i sukkeret, kun én skje av gangen, mens du fortsetter å vispe.
Ha til slutt i vaniljesukker, maizena og evt. fargetilsetning.
Visp til sukkeret er helt “smeltet”, og blandingen er stiv og blank.
Når du ikke lenger kan kjenne sukkerstruktur mellom fingrene, er den ferdig.
Ha blandingen i en sprøytepose, og press ut søte pikekyss på bakepapiret.
Stek/tørk i ovnen i ca. 55-65 min
Stikk med en tannpirker – er den tørr når den kommer ut, er pikekyssene ferdig.
La pikekyssene hvile i ovnen med lukket dør, til ovnen er helt avkjølt.
Oppbevares i en lufttett boks med bakepapir mellom lagene.

Marengs er enkelt å lage, men jeg vil allikevel gi deg noen gode råd:
Bruk romtemperte egg.
Pass på at bollen og alt utstyret er helt rent.
Vær nøye med å ikke få med noe av eggeplommen (den inneholder fett).

 

 

Sjokoladebark med havsalt og pistasjenøtter

 

SJOKOLADEBARK MED CHILI, HAVSALT OG RISTEDE PISTASJENØTTER

100 g. mørk sjokolade
100 g. hvit sjokolade
Et knip havsalt
Et knip chilipulver
En håndfull pistasjenøtter, hakket
Pynt/konfetti/strøssel

Pensle en form med bittelitt olje (jeg brukte en liten brødform).
Varm den mørke sjokoladen i vannbad, som beskrevet:
Kok opp en medium kjele med vann, skru ned og la det simre.
Finn en litt mindre bolle, den skal kunne settes ned i kjelen – uten å falle helt ned.
Bryt den mørke sjokoladen i biter, ha den i bollen.
Rør rundt til sjokoladen er smeltet.
OBS! Det er viktig at ikke noe vann kommer i kontakt med sjokoladen, da vil den skille seg.
Hell sjokoladen over i formen, og dryss over et knip med havsalt og chilipulver.
Sett sjokoladen i fryseren i ca. 20 min, til den er stivnet.
Varm den hvite sjokoladen i vannbad.
Spre den så utover den mørke sjokoladen med en slikkepott. Jobb fort!
Dryss over pistasjenøtter og eventuell annen pynt.
Sett sjokoladen i fryseren i 20 min.
Bryt sjokoladen i passende biter, og oppbevar i et glass i kjøleskapet.

 

Mandelcookies med hvit sjokolade

 

SØTE MANDELCOOKIES MED HVIT SJOKOLADE (GLUTENFRIE)

(Gir ca. 12 cookies)

1 egg
1 dl sukrin
1/2 økologisk sitron, 1 ts finhakket zest + 2 ts sitronjuice
7-8 dråper vaniljestevia
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 dl mandelmel
0,5 dl revet kokos

Hvit sjokolade (ca. 50 g.)
Pynt

Sett stekeovnen på 175 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Visp egg og sukrin til eggedosis med en miksmaster.
Tilsett sitronzest- og juice, vanilje, bakepulver og salt mens du visper lett.
Bland inn mel, og til slutt kokos.
Deigen skal være ganske fuktig når den er ferdigblandet.
Pakk den inn i plastfolie, og legg den i fryseren i ca. en time.
Form små kuler med hendene, og legg de på stekebrettet.
Stek i ovnen i 13 min (så fort de begynner å skifte farge, tar du de ut!).
La cookiesene avkjøles på en rist.
Varm hvit sjokolade over vannbad.
Bre sjokoladen utover cookisene, og strø over ønsket pynt.
Oppbevares i en kakeboks på et mørkt og tørt sted.

 

Søte pikekyss

 

BLIR SØTE TING FOR KLISSETE? SLÅ HELLER TIL MED EN AMORØS OG VARMENDE SUPPE – SERVERT I SEG SELV!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BONNE FÊTE DES AMOUREUX!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen