FARGERGLAD SOMMERSALAT MED KREMET BURRATA & RØDBET

Sommersalat med burrata og rødbet

At jeg er glad i burrata er ingen hemmelighet. Men fargerglad sommersalat med burrata og rødbet tar det til nye høyder. Her snakker vi ekte kjærlighet! Dette er bare en utrolig fresh og god sommersalat som jeg anbefaler ALLE å teste ut <3

Burrata er som en slags mozzarellakule, men med en kremet kjerne inni som bare smelter utover tallerkenen. Finner du ikke burrata (eller tåler ikke kuost), kan du prøve fetaost, det passer også veldig godt til denne kombinasjonen. Ellers så må jeg jo nevne rødbeten, som også spiller en viktig rolle her. Rødbet er nemlig en fantastisk (og kanskje litt undervurdert) grønnsak, som blant annet er godt for leveren, forbedrer hjertehelsen, støtter fordøyelsen og styrker immunforsvaret. I tillegg så er rødbeten rik på både antioksidanter, vitaminer og mineraler. Deretter har du egg, som er rik på kvalitetsproteiner og vitaminer. Og pistasjnøtter med sunne fettsyrer og mineraler. Og antioksidantrike granateplekjerner til slutt – for chrunch og en herlig smak! Forstår du nå hvorfor vi snakker ekte kjærlighet?!

 

Sommersalat med burrata og rødbet

 

DU TRENGER:

(Til 2 personer eller 4 tilbehør)

3 gode never salat, gjerne en blanding
250 g rødbet, kokt og kuttet i små terninger
2 kokte egg, kuttet i båter (evt. 6 vaktelegg)
1/2 granateple, renset
1 neve pistasjnøtter, hakkede
1 burrata (evt. 1 blokk feta)

 

VINAIGRETTE:
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
1 ts dijonsennep
1 sjalottløk, finhakket
1 appelsin, 1/2 presset + 1/2 kuttet i små terninger
Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med vinaigretten:
Bland sammen ingrediensene til vinaigretten.
Jeg bruker gjerne et ganmelt syltetøyglass, og har i olje, eddik, sennep og appelsinjuice. Deretter setter jeg på lokket, og rister godt til jeg har en fast konsistens. Deretter blander jeg inn sjalottløk og appelsinbiter, og smaker til med salt og pepper.
Sett sammen resten av salaten:
Fordel salaten utover på et passende fat, og ringle over litt av vinaigretten.
Fordel utover rødbet, egg, pistasjnøtter og granateplekjerner.
Legg over burrataen, og riv den opp med to gafler (eller bruk fingrene til å spre den utover).
Bruker du fetaost i stedet, kan du kutte den opp i terninger.
Server med vinaigrette, og kjenn på den strålende følelsen du får av denne fargerike tallerkenen!

 

Sommersalat med burrata og rødbet

 

ELSKER DU PAI? PRØV SOLSKINNSPAI MED ASPARGES OG SITRONZEST!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV SUNNE OPPSKRIFTER PÅ DET GODE LIV!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen