For mange år siden dro gartner´n og jeg på vår første tur sammen, til selveste Roma. Og på en liten restaurant ikke langt fra St. Peterskirken fikk vi servert de beste blåskjellene i tomatsaus, gartner´n noen gang hadde smakt. Så nå har jeg prøvd å gjenskape dette magiske øyeblikket.
Blåskjell er fantastisk godt. Og det beste av alt er at det er superenkelt å lage! Bare pass på å kaste skjell som er skadet eller som ikke lukker seg når du “kakker” på de. Når det kommer til “hotness”grad, må du nesten smake deg til hvor mye chili du har oppi. Det kommer nemlig helt an på chilien.
DU TRENGER:
(Gir 2 posjoner)
1 kg blåskjell
3 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
Olje til steking
1 boks tomater
3-4 tomater, kuttet i terninger
2 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning
1 chili, hakket
1 laurbær
0,5 ts oregano
To gode håndfuller persille, hakket
SLIK GJØR DU:
Skyll og rens skjellene.
Kast skjell som er skadet, eller de som ikke lukker seg når du «kakker» på de.
Stek løk og hvitløk i litt olje, til løken er blank.
Ha i tomater, vann, krydder og chili, og kok opp.
La sausen småkoke (uten lokk), og redusere i ca. 15 min.
Sett på lokket, kok opp.
Ha i blåskjellene, og la de dampe under lokk til de har åpnet seg, ca. 5-6 min.
Rør i kjelen innimellom, så væsken fordeles rundt.
Dryss over frisk persille, sett fram godt brød – og server straks!
MEN MIN ABSOLUTTE FAVORITT NÅR DET KOMMER TIL BLÅSKJELL, ER LETT KREMEDE BLÅSKJELL – PERFEKT RESULTAT HVER GANG!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!