Kyllingbryst er både lett og enkelt å lage til middag, men kan kanskje bli litt kjedelig (og litt tørt…). Fyller du de med mozzarella og asparges derimot, da blir det straks en annen sak!
Server de saftige kyllingbrystene med for eksempel ovnsbakte cherrytomater og salat til, så har du en spennende vri på kyllingmiddagen på null komma niks. PS! Og helt uten de raske karbohydratene!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
1 god klase cherrytomater
Olje til steking
Salt og pepper
12 asparges
2 ss olivenolje
1/2 økologisk sitron, presset + 1 ts finhakket zest (det ytterste gule fra skallet)
4 kyllingbryst
1 ts paprikapulver
1 ts timian, tørket
1 mozzarellakule, kuttet i 4 like skiver
Revet parmesan
1 god klype chiliflak
+ 4 tannpirkere
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en ildfast form.
Ha tomatene i en ildfast form, ringle over olje, og krydre med salt og pepper.
Sett i ovnen, og bak i 15 min.
Kutt av endene på aspargesen (ved det naturlige brekningspunktet).
Bland olivenolje, en klype salt og sitronzest, og masser det inn i aspargesen.
Bank kyllingbrystene med ei kjevle (for å gjøre de større og saftigere)
Krydre med paprika, timian, salt og pepper.
Fyll på med én mozzarellaskive og 3 asparges, og lukk de forsiktig igjen med en tannpirker.
Når tomatene har bakt i 15 min, sett kyllingen i ovnen, og bak til den er gjennomstekt, ca. 15-20 min.
Skvis over sitron (strø over parmesan og chiliflak hvis du har).
Server med bakte cherrytomater og en frisk salat til.
PRØV OGSÅ CRISPY KYLLINGSALAT MED AVOKADOKREM!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!