En saftig sjokoladekake som er enkel å lage, er jo ikke akkurat og forakte. Og i tillegg ikke når den har dobbelt med sjokolade (kakao og sjokoladepletter), og hvert stykke inneholder kun 150 kalorier!
Sjokoladekaken er fri for egg og laget med speltmel, som er snillere mot magen enn siktet hvetemel. Jeg har også brukt råkakao, som er mer næringsrikt enn bakekakao. Det får du forresten tak i på helsekosten. Jeg kunne heller ikke motstå litt glasur og pynt, men det er selvfølgelig ikke nødvendig. Og som en ekte sjokoladekake seg hør og bør – så smaker den nesten enda bedre dagen etter.
DU TRENGER:
(Gir 9 stykker)
2,5 dl speltmel
6 ss råkakao
2 ts bakepulver
1,5 dl sukrin
0,5 ts salt
1 dl små, mørke sjokoladepletter
1 lite beger yoghurt naturell (ca. 1,25 dl)
2 ss peanøttsmør
2 dl vann
2 ts vaniljeekstrakt (eller frø fra 1/2 vaniljestang)
GLASUR:
Sukrinmelis + kakao + espresso (valgfritt)
Bytteliste: Speltmel/vanlig mel, råkakao/bakekakao, sukrin/sukker
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en kakeform eller dekk med bakepapir.
Bland sammen mel, kakao, bakepulver, sukrin, salt og sjokoladepletter i en bolle
I en annen bolle; bland sammen yoghurt, vann, peanøttsmør og vanilje.
Bland det våte med tørre, og fordel det utover i kakeformen.
Stek i ovnen til tannpirkeren kommer ut tørr, ca. 25 min.
Dekk med glasur hvis du ønsker, men det er ikke nødvendig.
ER DU LIKE STOR SØTMONS SOM MEG? SØK PÅ KULER I SØKEFELTET – SÅ FINNER DU MASSEVIS AV DEILIGE VARIANTER! BLANT ANNET DENNE MED SJOKOLADE OG LAKRIS!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!