SJOKOLADEBARK MED CHILI, HAVSALT OG PISTASJENØTTER

Sjokoladebark med havsalt og pistasjenøtter

Sjokoladebark er utrolig enkelt å lage, og du kan fylle på med nesten hva som helst. Nøtter, saltstenger, sesamfrø, zest fra sitrusfrukter, tørkede bær… Ja, for å bruke det litt forslitte uttrykket; her er det kun fantasien som setter grenser!

Men hadde jeg visst hvor godt sjokoladebark faktisk er, hadde jeg laget det for lenge siden! Og denne varianten med mørk sjokolade, chili, havsalt, hvit sjokolade og hakkede pistasjnøtter ble spesielt god. Så enkelt, og så fint som det blir! Bryt opp noen biter, ha den i en cellofanpose eller på et syltetøyglass – og vips så har du en ekslusiv vertinnegave også!

 

Sjokoladebark med havsalt og pistasjenøtter

 

DU TRENGER:

100 g. mørk sjokolade
100 g. hvit sjokolade
Et knip havsalt
Et knip chilipulver
En håndfull pistasjenøtter, hakket
Pynt/konfetti/strøssel

 

SLIK GJØR DU:

Pensle en form med bittelitt olje (jeg brukte en liten brødform).
Varm den mørke sjokoladen over vannbad, som beskrevet:
Kok opp en medium kjele med vann, skru ned og la det simre.
Finn en litt mindre bolle, den skal kunne settes ned i kjelen – uten å falle ned.
Bryt den mørke sjokoladen i biter, ha den i bollen.
OBS! Det er viktig at ikke noe vann kommer i kontakt med sjokoladen, da vil den skille seg.
Rør forsiktig rundt til sjokoladen er smeltet.
Hell sjokoladen over i formen, og dryss over et knip med havsalt og chilipulver.
Sett sjokoladen i fryseren i ca. 20 min, til den er stivnet.
Varm den hvite sjokoladen i vannbad.
Spre den så utover den mørke sjokoladen med en slikkepott. Jobb fort!
Dryss over pistasjenøtter og eventuell annen pynt.
Sett sjokoladen i fryseren i 20 min.
Bryt sjokoladen i passende biter, og oppbevares i et glass i kjøleskapet.

 

 

Sjokoladebark med havsalt og pistasjenøtter

 

PRØV OGSÅ MINE ENKLE HAVREKULER MED SJOKOLADE OG KOKOS (SUKKERFRI)!

 

BON APPÉTIT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen