Nostalgiske havrekuler med sjokoladesmak tar meg rett tilbake til barndommen (men da gikk de under et annet og veldig upolitisk navn). Og de hører også adventstiden til. Selvom de er like gode hele året rundt!
Nostalgiske havrekuler er laget av havregryn (selvfølgelig!), som regnes for å være det sunneste kornslaget vi har. Og istedet for bakekakao har jeg brukt råkakao. Kakao er i utgangspunktet et veldig næringsrikt naturprodukt, men vanlig sjokolade blir bearbeidet på høye temperaturer, og tilsatt sukker og andre unødvendige ingredienser slik at mange av næringsstoffene blir borte. Men i råkakaoen er altså det gode bevart.
P.S. Velger du glutenfrie havregryn blir disse havrekulene glutenfrie – i tillegg til å være sukkerfrie!
DU TRENGER:
(Gir ca. 30 kuler)
3 dl havregryn
3 ss råkakao (jeg bruker denne)
1 dl sukrin
1 dl smeltet smør (ekte)
4 ss sterk kaffe
Kokos
SLIK GJØR DU:
Bland havregryn, råkakao og sukrin i en bolle.
Ha i smeltet smør og kaffe, og kna til du har en fast og fuktig deig.
Form små kuler med hendene, og rull de i kokos.
Oppbevares i glass i kjøleskapet (de holder seg i flere i uker).
ELLERS SÅ ANBEFALER JEG LAKRIS OG SJOKOLADEKULER (UTEN TILSATT SUKKER!)
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!